Съдът оправда бившия външен министър Даниел Митов и осъди на

...
Съдът оправда бившия външен министър Даниел Митов и осъди на
Коментари Харесай

Съдът оправда ексвъншния министър Даниел Митов и осъди заместника му

Съдът оправда някогашния външен министър Даниел Митов и осъди на четири години затвор заместника му – Христо Ангеличин,съобщи Дарик.

Двамата са упрекнати за това, че през 2016 година не оповестили социална поръчка за пазаруване на самолетни билети за министерството, а вместо това сключили съглашение със земеделското министерство, с цел да употребяват компания, наета от тях.

Делото стартира през март и макар че отбраната настояваше то да завърши още през лятото, прокуратурата настояваше за разпит на още очевидци.

На идващото съвещание пък се оказа, че държавното обвиняване е призовало шефа на неверната туристическа организация. Явилият се Николай Шопов изясни, че даже адресът на компанията му е комплициран и предложи телефон за контакт с търсения от прокуратурата очевидец.

Почти на финала на делото пък прокуратурата реши да промени обвиняването против Митов с по-леко, само че в последна сметка той бе оневинен и по него.

Заместникът му Христо Ангеличин бе приет за отговорен за занемареност и с изключение на 4-годишната присъда получи и парична санкция от 4000 лв..

Присъдите и на двамата не са дефинитивни.

В началото на месеца Ангеличин получи 2-годишна условна присъда и по друго дело – за закупуване на телефонни централи за 12 посолства в чужбина.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР