Съдът обяви ареста на говорителката на лидера на ГЕРБ Бойко

...
Съдът обяви ареста на говорителката на лидера на ГЕРБ Бойко
Коментари Харесай

Съдът обяви ареста на говорителката на Борисов за незаконен

Съдът разгласи ареста на говорителката на водача на ГЕРБ Бойко Борисов за противозаконен, заяви. Административният съд в София удостовери решението на Районния съд, съгласно което задържането на Севделина Арнаудова “не покрива стандарта за правда ”. Съдебното решение е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Арнаудова беше арестувана дружно с някогашния министър председател и някогашния финансов министър Владислав Горанов на 17 март по съмнения на Министерство на вътрешните работи за изнудване на обвинения предприемач Васил Божков, който се намира в Дубай.

24 часа по-късно, откакто прокуратурата реши, че в тази ситуация няма задоволително доказателства за покачване на обвинявания.

Впоследствие Борисов и Арнаудова апелираха пред съда заповедите за задържането си. През август съдът разгласи за противозаконен. Сега това се случи и със заповедта за задържането на Севделина Арнаудова. Според съда в заповедта “липсват каквито и да съответни данни ”, че тя е направила закононарушение.

След ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова стана ясно, че мотив за него са изказванията на хазартния предприемач Васил Божков , че е бил изнудван от тях.

Според Божков ролята на Арнаудова е била да посещава офиса му всеки месец.

“През последните години Севдалина Арнаудова е посещавала офиса ми на ул. “Московска ”43 ежемесечно. Тя не пуши пури. Бойко, ще намериш ли най-малко малко достолепие да кажеш за какво я пращаше ”, попита Божков във Facebook през юни 2020 година - ден откакто Борисов сподели в предаването “Панорама ” по Българска национална телевизия, че от някогашния хазартен необут.

Севделина Арнаудова отхвърля изказванията на Божков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР