Съдът не даде ход на второто дело по случая с

...
Съдът не даде ход на второто дело по случая с
Коментари Харесай

Отложиха второто дело за разменените бебета в „Шейново“

Съдът не даде ход на второто дело по случая с разменените бебета в столичната болница „ Шейново “.

През месец март т.г. беше импортиран втори иск в Софийския градски съд от адв. Мангъров, който съставлява една от майките – Севда Михайлова. Той е на стойност от 300 000 лева

Първото съвещание по делото трябваше да се организира през днешния ден, само че беше отсрочено заради липса на третата страна – застрахователите на болничното заведение. Следващото съвещание е планувано за 28 март 2024 година

Случаятстана прочут прездекември 2022 г.Една от майкитеустановява разминаване в номерата на гривната, която ѝ е сложена в родилното поделение,с тези на бебето. Семействотоуведомяваболницата, откъдето са откриватс кое бебе е разменено биологичнотоѝ дете.

Визявление пред медиите шефът на болничното заведение доктор Румен Велев изясни, че най-вероятноразмяната е станала при първото подаване на бебетатана майките им.

Изпълнителна агенция„ Медицински контрол “ извърши проверкаи връчи шест акта на лечебното заведение, един от тях за болничното заведение, а останалите за чиновници, виновни за позволена неточност.

Наказани бяхастаршата акушерка в неонатологичното поделение, началникът на отделението и дежурният доктор. Акушерката, която е участвала на изписването, е освободена от длъжността си и е намалена в служба, останалите двама са с предизвестие за уволняване.

В болничното заведение бяха направени и промени в организацията на работата при изписването на бебетата, защото заключението на ИАМН бе, че до размяната на бебетата е довел незадоволителният надзор.

След ДНК проби и съкратена процедура по припознаване родителите получиха биологичните си деца.

Семействата оповестиха, чеще подадат иск против „ Шейново “, само че първото съвещание стартира с непредвиден поврат. Разпитаният екип от болничното заведение – общо 9 очевидци, 6 от болничното заведение и трима близки на фамилията оповестиха,че всичко е било наред с гривничките, цифрите са съвпадали.

Адвокат Тодор Мангъров, бранител на Севда Михайлова заяви, чеще отнесе проблема до Страсбург.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР