Съдът нареди повторно броене на бюлетините във всички 152 секции

...
Съдът нареди повторно броене на бюлетините във всички 152 секции
Коментари Харесай

Броят повторно бюлетините от вота за общински съветници в Хасково

Съдът подреди наново преброяване на бюлетините във всички 152 секции в община Хасково

Повторно броене на бюлетините на всичките 152 секции в община Хасково от изборите за общински съветници, разпореди през днешния ден Административният съд.

Процесът за анулиране на изборите стартира след тъжба на шест партии и и обединения, които желаят непризнаване на резултатите от вота и анулация на гласуването. Към жалбата след това бе причислен и иск от претендента за кмет и лидер на листата за общински съветници от партия " Български гласъ " Георги Иванов.

Съдът отхвърли настояването на жалбоподателите за разпит на членовете на четири секции, за графологична и за техническа експертизи на видеозаписи, които, съгласно оспорващите, запечатали груби нарушавания, в това число подправяне на бюлетини.

Делото ще продължи на 20 ноември.

Междувременно през днешния ден новите общински съветници поставиха клетва. В 41-местния Общински съвет на Хасково представителите има 9 партии и обединения. 14 са съветниците от ГЕРБ, 9 са от Движение за права и свободи, " Български гласъ " има четирима. " България на Регионите ", ПП-ДБ и " Ние идваме – Спаси Хасково " са с трима съветници. По двама са представителите на Българска социалистическа партия и " Възраждане ". Съветник има и " ИТН ".

Автор: Цанка Семерджиева


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР