Съдът наложи парична гаранция от 2000 лв. на шофьора на

...
Съдът наложи парична гаранция от 2000 лв. на шофьора на
Коментари Харесай

Отмениха домашния арест на обвинения за катастрофата край Своге шофьор

Съдът наложи парична гаранция от 2000 лева на водача на авариралия рейс край Своге. Апелативният съд анулира досегашната мярка за неотклонение „ домакински арест ”.
 Преасфалтират смъртоносната права край Своге в сряда  Докладът за положението на пътя край Своге е подготвен през днешния ден
Григор Григоров все още е единственият упрекнат за нещастието, при която починаха 17 души.

Междувременно смъртоносната права край Своге се ремонтира. Днес продължава фрезоването на пътната настилка и почистването на трасето, а на следващия ден се чака то да бъде преасфалтирано.

Според съда има доказателства, че Григоров е отговорен за пътния случай. Магистратите се позоваха на протокол за оглед на местопроизшествието и свидетелски показания, оповестява " 24 часа ". Важни за следствието се оказали показанията на мъж и жена, които се движели на мотор зад автобуса. Освен това умозаключение на автотехническа експертиза по делото демонстрира, че повода за злополуката е превишена и несъобразена скорост, както и нахлуване в насрещното.

Съдебният състав означи, че занапред би трябвало да се обясни каква е повода за злополуката - дали превишената с 13 км/ч скорост, или несъобразената скорост. Не може и двете да са причина, сподели съдът.

Апелативните съдии оповестиха още, че в част от решението на окръжния съд Григоров да е под домакински арест липсвали претекстове. Те решиха, че степента на заплаха на водача не е висока, както е приел първият съд. Като доказателство за това се позоваха на подписка в поддръжка на водача от 6300 души и на рекомендации и мотивационни писма от шефове на учебни заведения и детски градини, които употребили транспортната компания на водача за екскурзии. Освен това след злополуката Григоров има рана на главата, за което доктор от ИСУЛ му е предложил домашно лекуване.

Шофьорът има 7 дни да внесе 2000 лева, с цел да може да излиза от вкъщи си. Той е с отнета брошура и със възбрана да напуща страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР