Съдът на ООН в Хага потвърди доживотната присъда на Ратко

...
Съдът на ООН в Хага потвърди доживотната присъда на Ратко
Коментари Харесай

Хагският трибунал потвърди доживотната присъда на касапина на Босна Ратко Младич

Съдът на Организация на обединените нации в Хага удостовери доживотната присъда на Ратко Младич за присъединяване му в убийството на към 8000 босненски мюсюлмани мъже и момчета в Сребреница през 1995 година, предава Военновъздушни сили.

Жалбата на някогашния пълководец на босненските сърби против присъдата от 2017 година за геноцид, военни закононарушения и закононарушения против човечеството не бе почетена.

Избиването на толкоз хора е най-голямото безчовечие в Европа след Втората международна война.

Все още не е ясно къде Младич ще изтърпи останалата част от присъдата си.

Апелативният състав от пет души откри, че Младич не е показал доказателства, с цел да обезсили предходните присъди против него, а ръководителят на съда разяснява всяка една от точките.

Присъдата беше забавена заради механически усложнения, които продължиха по време на цялото съвещание.

Младич бе осъдил трибунала по време на чуването му по тъжби през август, наричайки го " дете на западните сили ". Адвокатите му твърдяха, че той е бил надалеч от Сребреница, когато се е случило клането.

Младич, прочут още като " касапинът на Босна ", беше един от последните изправени пред съда в Международния углавен арбитражен съд на Организация на обединените нации за някогашна Югославия. Той беше задържан през 2011 година след 16 години в бягство.

През 2017 година той беше приет за отговорен за геноцида в Сребреница, само че оневинен за геноцид по време на службата му в армията му през 1992 година, когато босненци и босненски хървати бяха изгонени от домовете си или арестувани при ужасяващи условия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР