Съдът на Канарските острови се произнесе в полза на жена,

...
Съдът на Канарските острови се произнесе в полза на жена,
Коментари Харесай

Испански съд позволи на майка да не ваксинира сина си „заради научна неопределеност“

Съдът на Канарските острови се произнесе в интерес на жена, която се опълчи на имунизацията против ковид на малолетното си дете, написа El Confidencial.

Става дума за 15-годишен младеж. Баща му поддържа имунизацията на сина си против Ковид, майка му е срещу имунизацията. „ Предвид актуалната научна несигурност във връзка с имунизацията против ковид и като се вземе поради правилото на нерешителност, който би трябвало да управлява всяко деяние, изключително във връзка с малолетно лице, би трябвало да припишем пълномощията за взимане на решения на майката “, се споделя в правосъдната заповед.

В същото време, както прецизира вестник El Confidencial, самият младеж намерено декларира желанието си да бъде имунизиран против covid.

От началото на пандемията при 47 милиона души в Испания са открити над 7,7 милиона случая на зараза, повече от 90,5 хиляди пациенти са умряли. В края на декември 2020 година стартира акция за имунизация в страната. В момента 90% от испанците на възраст над 12 години към този момент са изцяло имунизирани против ковид.

На фона на появяването на разновидността Омикрон на ковид скоростта на разпространяване на инфекцията в Испания се е нараснала доста. През последните дни в страната беше регистриран антирекорд за ежедневното нарастване на инфектираните.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР