Съдът на Евросъюза в Люксембург отхвърли иска на Будапеща и

...
Съдът на Евросъюза в Люксембург отхвърли иска на Будапеща и
Коментари Харесай

Европейският съд отряза Унгария и Словакия да връщат бежанците

Съдът на Евросъюза в Люксембург отхвърли желае на Будапеща и Братислава против квотната скица на Брюксел за наложителен банкет на мигранти, пристигнали в общността през Гърция и Италия. Европейският съд се произнесе, че "отхвърля жалбите, подадени от Словакия и Унгария против краткотрайния механизъм за наложително разселване на търсещи леговище лица, съобщи БГНЕС.

Механизмът в действителност оказва помощ на Гърция и Италия да се оправят с последствията от миграционната рецесия от 2015 и е пропорционален”, се споделя в решението на съда. През есента на 2015 страните от Европейски Съюз взеха решение на тяхна територия да бъдат разселени 160 000 бежанци, които тогава бяха в Гърция и Италия. Квотите за систематизиране бяха пропорционални на популацията на обособените страни. Унгария се разгласи против това решение, само че Европейската комисия я задължи да одобри 1 300 мигранти.

В момента против миграционните квоти се афишират страните от "Вишеградската четворка” – Унгария, Полша, Чехия и Словакия. Унгария и Словакия подадоха иск в Европейския съд с гледище за анулация на решението на Съвета на вътрешните министри от Европейски Съюз от 2015 за наложителните квоти за систематизиране на бежанците. През 2015-16 беше пикът в миграционната рецесия. През този интервал в Европа дойдоха 2,5 млн. мигранти. Това е връх в историята на Европейски Съюз.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР