Съдът на Европейския съюз ще проведе изслушвания на 11 и

...
Съдът на Европейския съюз ще проведе изслушвания на 11 и
Коментари Харесай

Съдът на ЕС ще заседава по делото на Суперлигата срещу ФИФА и УЕФА

Съдът на Европейския съюз ще организира чувания на 11 и 12 юли по разногласието към основаването на Суперлигата, която трябваше да сплоти най-големите и най-богати футболни клубове в Европа в самостоятелен от УЕФА шампионат. Това съобщи представител на съда.

Проектът обаче се разпадна под натиска на ФИФА и УЕФА, а от Суперлигата заведоха каузи против двете организации в съда в Мадрид. Той обаче трансферира делото в Съда на Европейския съюз в Люксембург.

Суперлигата желае да потвърди, че ФИФА и УЕФА са работили като картел и са правили злоупотреби при организирането на интернационалните футболни шампионати.

През април 2021 година 12 клуба оповестиха основаването на Суперлигата. В нея трябваше да влязат испанските Реал Мадрид, Барселона и Атлетико Мадрид, италианските Ювентус, Интер и Милан и британските Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул, Арсенал, Челси и Тотнъм. Само дни по-късно обаче девет от клубовете, включително и шестте британски, оповестиха отдръпването си, а в плана за Суперлига останаха само Реал Мадрид, Барселона и Ювентус.

От Съда на Европейския съюз обявиха, че делото е заведено от името на Суперлигата, в която акционери са и 12-те изброени клуба. Очаква се присъда по правосъдния спорт да бъде разгласен към края на годината.
 Александър Чеферин: Суперлигата въобще не беше супер
Александър Чеферин: Суперлигата въобще не беше супер

" Важното е, че всичко свърши "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР