Съдът на Европейския съюз реши днес, че Полша не е

...
Съдът на Европейския съюз реши днес, че Полша не е
Коментари Харесай

Полша е нарушила правилата за качеството на въздуха, реши Съдът на ЕС

Съдът на Европейския съюз реши през днешния ден, че Полша не е съумяла да съблюдава европейските стандарти за качеството на въздуха, съобщи " Ройтерс ".

Европейската комисия даде Полша на съд поради бавния й отговор в решаването на казуса с неприятното качество на въздуха, причина за което е всеобщото потребление на дърва за огрев в домовете. Полският въздух е най-замърсеният в Европа, показва " Ройтерс ".

Според Съда избраните правила за контролиране на замърсителите на въздуха са били " непрекъснато превишавани ". Въздухът в страната съдържа прекалено много фини прахови частици PM10, които могат да навредят на здравето, в случай че бъдат вдишвани.

Полша освен е надвишила разрешеното всекидневно количество на замърсителите в 35 от общо 46 " зони за качество на въздуха ", само че девет от тези зони не са издържали инспекцията на годишния позволен предел, добавя Съдът.

През април 2017 година България бе наказана по сходни обвинявания, макар натиска от страна на Еврокомисията върху страните да понижат замърсителите.

Миналия месец Европейската комисия предизвести девет други страни членки, измежду които Германия и Англия, че и за тях може да последват правосъдни дейности, в случай че не показват " спомагателни надеждни, навременни и ефикасни ограничения ". Според представител на Комисията всички те са дали информация, която следва да бъде оценена.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР