Съдът на Европейския съюз постанови, че Унгария е нарушила законодателството

...
Съдът на Европейския съюз постанови, че Унгария е нарушила законодателството
Коментари Харесай

Евросъдът: Унгария е нарушила законите за бежанците

Съдът на Европейския съюз постанови, че Унгария е нарушила законодателството за мигрантите, защото е попречила на някои имигранти да потърсят леговище и с преместването на мнозина в директни лагери, осведоми Агенция Франс Прес.

Унгария не е извърши отговорностите си съгласно законодателството на Европейски Съюз в областта на процедурите за обезпечаване на интернационална отбрана, се споделя в решението на съда.

През 2015 година, в пика на мигрантската рецесия, когато хиляди мигранти и бежанци заляха Югоизточна Европа и се насочиха към Северна и Западна Европа, Унгария избра собствен път.

Правителството на унгарския министър председател Виктор Орбан вкара мигрантите в директни зони и ограничи опцията им да подават документи за леговище.

Съдът откри, че Унгария не е разрешила на бежанците да бъдат освободени от задържане , до момента в който техните случаи са били обсъждани и страната не е осигурила специфична отбрана на децата и уязвимите.

Където молбите за леговище са били отхвърлени, при някои случаи бежанците са наложително ескортирани от полицията от другата страна на ограда, издигната на няколко метра от границата със Сърбия, акцентира съдът.

Това се преглежда като нарушаване на инструкция на Европейски Съюз , установяваща защитни ограничения при експулсиране на незаконни имигранти.

Ограничаване на достъпа до процедурата за интернационална отбрана, противозаконното задържане на подали молби за отбрана в директни зони и противозаконното пренасяне на жители на трети страни в гранична зона, без да се съблюдават гаранциите към процедурата по връщане, съставлява нарушаване на законодателството на Европейски Съюз , акцентира съдът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР