Съдът на Европейския съюз постанови, че Унгария е нарушила закона,

...
Съдът на Европейския съюз постанови, че Унгария е нарушила закона,
Коментари Харесай

Европейският съд: Орбан и Унгария не са защитили правата на искащите статут на бежанци

Съдът на Европейския съюз постанови, че Унгария е нарушила закона, като е попречила на някои имигранти да потърсят леговище и е преместила доста от тях в директни лагери, съобщи БГНЕС.
" Унгария не е изпълнила отговорностите си според законодателството на Европейски Съюз в региона на процедурите за даване на интернационална протекция ", гласи.
 Унгария забрани със закон еднополови двойки да осиновяват деца Унгария забрани със закон еднополови двойки да осиновяват деца
Унгарският парламент одобри закон, забраняващ осиновяването на деца от еднополови двойки. Това заяви Ройтерс. Сега единствено обичайните с...
През 2015 година, в пика на рецесията, при която хиляди евентуални мигранти и бежанци дойдоха в Югоизточна Европа и се насочиха на север и на запад, Унгария препречи пътя им, напомня Агенция Франс Прес.
Унгарското държавно управление, водено от Виктор Орбан, настани мигрантите в директни зони и ограничи опциите им да аплайват за леговище.
Съдът е открил, че Унгария не е разрешила на лицата, търсещи леговище, да изоставен лагерите, до момента в който се преглеждат делата им, и не е предложила специфична отбрана на децата и уязвимите. Когато молбите за леговище са били отхвърлени, в някои случаи " тези жители са били наложително изведени от полицията от другата страна на оградата, издигната на няколко метра от границата със Сърбия, до линия земя, лишена от всякаква инфраструктура ", установи съдът. Това е оценено като нарушаване на директивата на Европейски Съюз, установяваща защитни ограничения за отстроняването на незаконни мигранти.
" Ограничаването на достъпа до процедурата за интернационална протекция, противозаконното задържане на претенденти за тази отбрана в директните зони и преместването на нелегално пребиваващи жители на трети страни в гранична зона, без да се съблюдават гаранциите към процедурата за връщане, съставляват нарушаване на правото на Европейски Съюз ", съобщи съдът.
 Парламентът одобри да се отхвърля леговище на чужденец, в случай че е от несигурна страна Парламентът одобри да се отхвърля леговище на чужденец, в случай че е от " несигурна страна "
Депутатите одобри на второ четене промени в Закона за убежището и бежанците. Чрез измененията се променя концепцията за " сигурна трета дър...
Какво следва - решението на Европейския съд би трябвало да бъде неотложно изпълнено от Унгария. Ако Европейската комисия установи, че това не се е случило, по процедура отново се обръща към съда и тогава към този момент съдът постанова финансови наказания.
Будапеща постоянно има пререкания с Брюксел поради миграцията и политиката за бежанците, а държавното управление на Орбан упрекна Европейския съюз, че се пробва да го принуди да одобри всеобщо имигранти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР