Съдът на Европейския съюз постанови, че Uber Technologies Inc. е

...
Съдът на Европейския съюз постанови, че Uber Technologies Inc. е
Коментари Харесай

Европейският съд реши: Uber е транспортна услуга

Съдът на Европейския съюз постанови, че Uber Technologies Inc. е транспортна компания, а не цифрова услуга, както твърдяха от американския стартъп за споделено пътешестване, предава Би Би Си.

От Uber настояват, че компанията е  „ осведомително общество, което оказва помощ на хората да се свързват по електронен път ", а не транспортна услуга, само че новото решение на съда значи, че Uber ще попадне под регламента на таксиметровите услуги.

До проблема се стигна, откакто Uber бе упрекната в „ нелоялна конкуренция “ от асоциация на таксиметровите водачи в Барселона.

„ Това решение няма да промени нищо в множеството страни от Европейски Съюз, където и сега работим по транспортните правила. Въпреки това, милиони европейци към момента нямат достъп до приложения като нашето. Както сподели новият ни основен изпълнителен шеф, подходящо е да се контролират услуги като Uber и по тази причина ние ще продължим разговора с градовете в Европа. Подхода, който ще предприемем, ще направи по този начин, че всеки да може получи надеждно пътешестване с натискането на един бутон. “, съобщи представител на компанията.  

В решението на Европейския съд се споделя, че задачата на услугата е „ благодарение на мобилно приложение да свързва непрофесионални водачи, които употребяват персоналните си транспортни средства, с физически лица, искащи да употребяват градски транспорт ” и че това значи, че Uber би трябвало да бъде класифицирана като транспортна услуга. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР