Съдът на Европейския съюз (ЕС) постанови в сряда, че Юбер

...
Съдът на Европейския съюз (ЕС) постанови в сряда, че Юбер
Коментари Харесай

Съдът на ЕС: Юбер е транспортна услуга

Съдът на Европейския съюз (ЕС) постанови в сряда, че " Юбер " е транспортна компания, а не цифрова услуга, както твърди стартъпът за споделени пътувания, съобщи Би Би Си. Toва съставлява тежък удар за американската компания, която ще попадне под регламентите за таксиметровите услуги. " Юбер " спори с управляващите в няколко европейски страни и твърди, че е цифрова услуга, която играе ролята на медиатор сред частни лица и водачи. Не такова обаче бе мнението на генералния юрист на Съда на Европейски Съюз Мачей Шпунар. Той разгласи през май, че " електронната платформа " Юбер " е новаторска идея, само че главно в областта на превоза ", тъй че би трябвало " да има лицензи и разрешителни съгласно условията на националните закони ".
Към Съда на Европейски Съюз се обърна испански арбитър, сезиран през 2014 година от професионалната асоциация на таксиметровите водачи в Барселона Elite Taxis, оповестили се за жертва на " нелоялна конкуренция " от страна на " Юбер ". Организацията твърдеше, че непрофесионалните водачи на услугата UberPOP, които употребяват личните си коли, би трябвало да имат лицензи и разрешителни сходно на останалите таксиметрови компании в Барселона. Преди да бъде произнесена присъдата компанията съобщи, че решение против нея няма да промени по фрапантен метод интервенциите на компанията в европейските страни, в това число във Англия.
Говорител на компанията съобщи, че " всяко едно решение няма да промени нещата в множеството страни от Европейски Съюз, където към този момент работим по транспортни правила. Както сподели нашият нов основен изпълнителен шеф, подходящо е да се контролират услуги като тази на " Юбер ". Искаме да си партнираме с градовете, с цел да може всеки да получи надеждно пътешестване благодарение на един бутон ". Няколко страни от Европейски Съюз, измежду които Франция, блокираха приложението UberPop без да уведомят европейските управляващи. Критиците и съперниците на " Юбер " упрекват компанията, че услугата се пробва да избегне регулациите, като се показва за цифрова, а не транспортна услуга.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР