Съдът на ЕС отхвърли жалбата на Словакия и Унгария срещу

...
Съдът на ЕС отхвърли жалбата на Словакия и Унгария срещу
Коментари Харесай

Европейският съд отхвърли жалбата на Словакия и Унгария срещу мигрантските квоти

Съдът на Европейски Съюз отхвърли жалбата на Словакия и Унгария против мигрантските квоти и удостовери правото на Брюксел да изисква от страните членки да одобряват бежанци, оповестява Българска национална телевизия.

Оплакванията от Будапеща и Братислава имаха незначителни шансове, откакто основният юрист Ив Бот в Люксембург към този момент изрече мнение в интерес на присъединяване в солидарното систематизиране на бежанците измежду страните от Общността. Обикновено съдиите следват рекомендациите на техния специалист.

В основата на разногласието е решение на министрите на вътрешните работи на Европейски Съюз от септември 2015 година, според което до 120 000 бежанци би трябвало да бъдат разпределени в други страни от Европейски Съюз, с цел да бъде облекчена обстановката в Италия и Гърция. Решението за въвеждане на квотната система срещна неодобрението на Унгария, Словакия, Румъния и Чешката република. Предвидено бе Унгария да одобри 1294 бежанци, а Словакия – 902.

Унгарският министър-председател Виктор Орбан заплаши със сериозен отговор, ако съдът се произнесе против страната. От позиция на генералния юрист съглашението „ способства дейно " за това Гърция и Италия да съумеят да се оправят с последствията от бежанската рецесия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР