Съдът е уважил искането на Районна прокуратура – Гоце Делчев

...
Съдът е уважил искането на Районна прокуратура – Гоце Делчев
Коментари Харесай

Ето какво се случва с изрода, плашил с убийство деца от забавачка в Пиринско

Съдът е почел настояването на Районна прокуратура – Гоце Делчев за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 27-годишния Шабан Меймиш.

Досъдебното произвеждане по случая бе формирано седмица по-рано по отношение на осъществено закононарушение – закана с ликвидиране срещу личността.

В хода на следствието, в качеството на обвинен е бил притеглен Шабан Меймиш. На 28.10.2019 година, в гоцеделчевското село Лъжница, посредством обществената мрежа „ Facebook “, той се заканил с ликвидиране по отношение на Нефсе Койнар от същото село, както и на нейното семейство, деца и преподавател в детска градина „ Мечта “.

Освен отправените от мъжа закани за разпра по отношение на двамата възрастни, той декларирал, че „ ще стреля с оръжие по децата и личния състав, ще трансформира детската градина в гробница, ще разпори гърлата на децата и ще ги закачи на дърветата към детската градина “, написа struma.com.

Към сегашния миг са разпитани шефът и преподавател в учебно-възпитателното заведение, които са обяснили за отправените им закани посредством видеоклипове по интернет. Същите били излъчени на 27.10.2019 година и гледани на идващия ден, а след това са били приобщени към делото.

Според направената видеотехническа експертиза, въпросните материали съдържат над четиридесет закани, като огромната част от тях са за убийства. На тях обвиненият в елементи и с нападателен звук изяснява по какъв начин ще ги извърши.

От показанията на околните на обвинения Меймиш се открива, че той е имал притеснителни промени в психическото си положение, заради което са били взети ограничения, свързани с лекуването му. Същият е посещавал трима психиатри, като от време на време положението му се подобрявало.

Последният път е бил при психиатър през м. август 2019 година, след което не е отишъл на надзорен обзор.

С оглед проявата на нападателно държание от негова страна се постанова извод, че лекуването му не е било извършено съгласно лекарските наставления. На собствен ред, отправените закани биха могли да възбудят състоятелен боязън за реализирането им у потърпевшите лица.

Съдебният състав е приел доводите на прокуратурата по отношение на заплахата обвиненият Шабан Меймиш да се укрие, с цел да избегне наказателно гонене. Мъжът постоянно пътувал отвън страната, където работел по няколко месеца.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР