Съдът е уважил искането на Окръжна прокуратура-София за определяне на

...
Съдът е уважил искането на Окръжна прокуратура-София за определяне на
Коментари Харесай

Турчин е задържан на Калотина за незаконно пренасяне на оръжие и боеприпаси

Съдът е почел настояването на Окръжна прокуратура-София за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на турския жител, притеглен към наказателна отговорност за нелегално преместване на оръжие и муниции, оповестиха от прокуратурата.
Около 14:50 часа на 27 май, той е влезнал на територията на България от Сърбия с лек автомобил „ Мерцедес “, през трасе „ Входящи леки коли и рейсове “ на митнически пункт Калотина.
Без знанието и разрешението на митниците той пренесъл през границата огнестрелно оръжие и муниции - револвер марка „ Browning “, тиня. 7,65 мм, със премахнат сериен номер, кадърен за приложимост, и девет патрона, тиня. 7,65 мм.
С дейностите си чужденецът направил тежко закононарушение, за което законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от три до 10 години и санкция от двадесет хиляди до 100 хиляди лв..
В хода на следствието по случая са били събрани задоволително доказателства за виновността на мъжа, който бил притеглен в качеството на обвинен. Съдът е приел доводите на прокурора в Софийска окръжна прокуратура по отношение на това, че съществува действителна заплаха причинителят на закононарушението да се укрие.
Обвиняемият няма непрекъснат или сегашен адрес в България. Живее в Германия, пътувал за Турция, като възнамерявал да премине през територията на страната директно.
Понастоящем обвиненият е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Разследването по досъдебното произвеждане продължава под управлението на Окръжна прокуратура-София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР