Съдът е признал за виновна З.Б. на 62 години, обвинена

...
Съдът е признал за виновна З.Б. на 62 години, обвинена
Коментари Харесай

Осъдиха жена от Врачанско, пробвала да подкупи ченгета

Съдът е признал за отговорна З.Б. на 62 години, упрекната за опит за рушвет на полицейски контрольор, научи BulNews.bg.
Около 10:50 ч. на 10.01.2019 година подсъдимата Б. управлявала лекия си автомобил „ Фолксваген “ по ул. „ Петър Костов “ във врачанското село Бутан. Тя карала без включени светлини на МПС, заради което била спряна от чиновник на реда от сектора в Хайредин.
Жената била помолена да съобщи нужните документи, след което полицейският патрул направил инспекция на автомобила. Било открито, че в багажника З.Б. транспортира два найлонови плика, съдържащи нарязана кафява листна маса (тютюн) с изчезнал български акцизен бандерол, с общо тегло един кг.
Докато полицейските чиновници съставяли документи за установените нарушавания в патрулния автомобил, дамата ги доближила и попитала дали може да ги почерпи с нещо, с цел да не й пишат акт. Било й обяснено, че това е рушвет и съставлява закононарушение, след което подсъдимата се отдръпнала. Тя повторила въпроса си, само че получила безапелационен отвод. Въпреки това подсъдимата Б. оставила върху предната дясна седалка три банкноти на обща стойност 40 лв., като споделила на полицейските чиновници „ да се почерпят с тези пари и да не ги усещат като рушвет “.
Незабавно двамата излезли от служебния автомобил, като затворили вратите му, за да запазят мястото на престъплението. За случая била известена дежурно-следствена група, след което почнало наказателно произвеждане против Б.З.
Подсъдимата З.Б. се е признала за отговорна и делото е било прегледано по съкратена правосъдна процедура. Наложеното й наказване е шест месеца „ отнемане от независимост “ с тригодишен изпитателен период и санкция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР