Съдът е признал за виновен подсъдимия Т.Т., обвинен от Районна

...
Съдът е признал за виновен подсъдимия Т.Т., обвинен от Районна
Коментари Харесай

6 години затвор за рецидивист за нападение с нож в заведение в местността Рупите

Съдът е признал за отговорен подсъдимия Т.Т., упрекнат от Районна прокуратура – Петрич за породена от него междинна телесна щета на мъж от с. Кърналово. Престъплението, квалифицирано по член 131а, вр. член 129, алинея 2, вр. алинея 1 Наказателен кодекс, било осъществено от него при изискванията на „ рисков рецидив”. Подсъдимият Т. е осъждан осем пъти, като последното му наложено наказване „ отнемане от независимост “ изтърпял през м. март 2019 година

Около 10:30 ч. на 05.06.2020 година Т.Т., дружно с негов другар, бил в заведението „ При Джиката “ в местността Рупите. Под влияние на използвания алкохол подсъдимият показал неодобрение, отправил обиди по отношение на неприсъстващо на място лице, извадил нож. Управителката на заведението споделила по телефона на брачна половинка си – Г.Я., за казуса с въпросния клиент. Мъжът я успокоил, че ще го реши.

Не след дълго, той дошъл на място и се насочил към масата, на която седял Т.Т. с приятеля си. Я. изискал от тях да си платят сметката и да изоставен заведението. Подсъдимият отказал и отправил обидни думи против Г.Я. Двамата се скарали, при което Т. извадил ножа си и нанесъл с него три удара в тялото на съперника си. Поради щедро кървене потърпевшият Я. се качил в автомобила си и потеглил за болничното заведение в гр. Сандански. Междувременно подсъдимият тръгнал пешком за с. Митиново. От там на автостоп стигнал до гр. Петрич. На входа на града видял патрулен автомобил и отишъл при служителите на реда. Казал им, че „ наръгал човек с ножа си “ и непринудено се предал.

В хода на воденото досъдебно произвеждане е била назначена и направена съдебномедицинска експертиза, съгласно заключението на която на Г.Я. били породени няколко пострадвания, проникващи в гръдната и коремната празнина. Пострадалият бил изпаднал в положение на разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота, вследствие на травматичен потрес.

С присъдата на Районния съд в гр. Петрич на подсъдимия Т.Т. е наложено наказване от девет години „ отнемане от независимост “ при „ непоколебим “ режим на изтърпяване. Същото е понижено с 1/3, а точно на шест години „ отнемане от независимост “, заради използването на съкратеното правосъдно разследване, откакто подсъдимият се е признал за отговорен и приел всички обстоятелства и условия, изложени в обвинителния акт. Той е наказан да заплати на Г.Я. сумата от 10 000 лв., представляваща обезщетение за породените му неимуществени вреди.

Присъдата предстои на обжалване и митинг в законоустановения период пред въззивната правосъдна инстанция, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР