Съдът е признал за виновен подсъдимия Н.Н., обвинен от Окръжна

...
Съдът е признал за виновен подсъдимия Н.Н., обвинен от Окръжна
Коментари Харесай

Две години затвор за пенсионер, убил приятел след пиянски скандал в Мездра

Съдът е признал за отговорен подсъдимия Н.Н., упрекнат от Окръжна прокуратура – Враца за осъществено от него закононарушение – причиняване на гибел по несъобразителност, в резултат на съзнателно нанесена тежка телесна щета.
Вечерта на 20.07.2018 година подсъдимият Н., който е пенсионер, дружно с негови другари – Е.И. и Т.И., бил вкъщи си на ул. „ Принчовец “ в Мездра. Тримата консумирали алкохол, като изпили повече от една бутилка с вино и към половин литър ракия. Няколко часа по-късно Т.И. тръгнал.
Между Н.Н. и Е.И. зародил спор, касаещ роднински взаимоотношения. Подсъдимият се ядосал на отправена към него засегнатост, взел дървена ръкохватка за брадва (без острие) и блъснал съперника си веднъж в региона на главата. Пострадалият паднал на дясната си страна, удряйки се в намиращата се наоколо печка и останал да лежи на пода. След това Н.Н. го вдигнал на крайници и извел пред входната врата, където го оставил до сутринта.
На идващия ден, когато Т.И. се върнал в къщата на подсъдимия, видял на тревата пред стълбите Е.И., който лежал по очи. Той заварил стопанина безсънен, седящ на леглото си и пиещ ракия. Попитал го за приятеля им - дали няма да става и толкоз ли е пийнал. Н.Н. обяснил, че ще повика родственици на Е.И., с цел да го приберат. Когато отишли при него, открили безпомощното положение на потърпевшия и съществуване на засъхнала кръв по главата му. Била извикана здравна помощ и полиция.
Лекарският екип транспортирал Е.И. до болница, където той бил опериран. Въпреки хирургическата намеса, мъжът умрял.
От осъществената съдебномедицинска експертиза е видно, че повода за гибелта на потърпевшия е открита черепно-мозъчна контузия, довела до остра дихателна и сърдечно-съдова непълнота.
За осъщественото от него закононарушение подсъдимият Н.Н. е наказан на две години „ отнемане от независимост “. Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана в законоустановения период пред Софийския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР