Съдът е признал за виновен мъж за длъжностно присвояване, съставяне

...
Съдът е признал за виновен мъж за длъжностно присвояване, съставяне
Коментари Харесай

Осъдиха продавач на мобилни услуги за документи измами за над 100 бона

Съдът е признал за отговорен мъж за длъжностно заграбване, сформиране на неистинен документи и потреблението им, оповестиха от прокуратурата.
През м. април 2011 година подсъдимият почнал работа като продавач-консултант в комерсиалното сдружение „ Г.Н.С. “ ЕООД. Служебните си функционалности той осъществявал в магазина на компанията на бул. „ Братя Бъкстон “ в София.
Сред трудовите му отговорности било подписване на контракти за мобилни услуги, продажбата (в брой или на изплащане) на поверените му телефони, таблети и други мобилни устройства, благосъстоятелност на сдружението. Освен това, той следвало да регистрира сумите от продажбите.
В началото на март 2013 година, подсъдимият решил да присвоява част от мобилните устройства, които му били поверени да съхранява и продава. За задачата той правил документни закононарушения.
Обикновено изготвял неистинен контракти за мобилни услуги, за лизинг, записи на заповеди от името на клиенти. В текстовете им подсъдимият включвал клаузи по отношение на приемането от клиента на мобилно устройство на погашение. Фигуриращите в тях лица не знаели за това или били въведени в подвеждане посредством сключване на разнообразни документи.
След сформиране на неистинските документи, той ги представял в централния офис на сдружението. На собствен ред, регистрираното като продадено от него мобилно устройство, той продавал, подарявал или заменял с друго.
Действайки по този метод, в интервала от 8 март 2012 година до 11 февруари 2014 година, той присвоил 159 броя мобилни устройства, разнообразни марки и модели. За улеснение на това действие, той направил 355 разнообразни по тип документни закононарушения.
Общата стойност на предмета на закононарушението възлиза на 104 241 лв.. Част от действията той осъществил в съучастничество с негова колежката. Подсъдимият е наказан на четири години „ отнемане от независимост “ при първичен „ общ “ режим на изтърпяване.
Присъдата може да бъде обжалвана през въззивната инстанция в законоустановения период.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР