Съдът е приел за доказано, че депутатката е претърпяла вреди

...
Съдът е приел за доказано, че депутатката е претърпяла вреди
Коментари Харесай

На Бойко Борисов Не Му Се Вярва! Вижте Какъв Удар Му Нанесе Елена Йончева!

Съдът е приел за потвърдено, че депутатката е претърпяла вреди от първото изявление на Борисов по време на събитие в Бургас, в което той споделя: " Ще ли сте сполучливи публицисти вие, в случай че по няколко милиона страната ви заплаща за едно изявление взето? Питам: Ако за изявление страната България, през една от централите си, заплаща на журналистка за изявленията в чужбина по няколко милиона струвайки, които дори нашето държавно управление беше насила от предходното да доплати ".

Друга негова имитация от събитието, с която съдът приема, че е увредил Йончева, е " бяхме принудени милиони да платим за нея. С мъж - министър председател тогава ".

Пред съда Йончева твърди, че държавното управление в никакъв случай не ѝ е плащало пари за изявленията или за правенето на документални филми и репортажи, а тези изказвания на Борисов са уязвили достойнството, достолепието, престижа, положителното име и репутацията ѝ на държавник. Искът против ГЕРБ е поради това, че Борисов приказва от името на партията.

Решението на съда е от 17 май, тъкмо месец след последното съвещание по делото и с него Борисов и ГЕРБ са наказани да платят солидарно на Йончева компенсацията от 5000 лв., както и разходи за 825 лв.. Нейният иск беше за 20 000 лв., само че не е бил почетен в целокупност. Затова Борисов и ГЕРБ също имат право на разходи. Те бяха представлявани от Марин Марковски и Божидар Терзийски, само че по делото не са били показани доказателства за подписан контракт, както и за осъществено заплащане на хонорар, поради което не им е присъдено нищо.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР