Съдът е одобрил споразумения, сключени между Районна прокуратура – Петрич

...
Съдът е одобрил споразумения, сключени между Районна прокуратура – Петрич
Коментари Харесай

Условна присъда и солена глоба за трима, нарушили карантина, за да игрят хоро в ромска махала

Съдът е одобрил съглашения, подписани сред Районна прокуратура – Петрич и отбраната на подсъдимите В.Я. (на 45 години), С.Г. (на 46 години) и С.Я. (на 26 години), привлечени към наказателна отговорност за осъществени от тях закононарушения по член 355 от Наказателен кодекс.

Тримата са се признали за отговорни за неспазване на наложителната карантина, въведена по време на изключителното състояние в страната заради разпространяването на вируса Covid-19.

Три месеца условно и 10 000 лв. санкция за мъж, нарушил наложителната си карантина в Пловдив

Наказателното произвеждане против тях е почнало, след осъществена инспекция от органите на Министерство на вътрешните работи в гр. Петрич. Поводът за нея е бил видеоклип, оповестен в обществената мрежа Фейсбук.

Обезпокоителното в него било голям брой празнуващи хора, излезли към 15 ч. на 07.04.2020 година на улица пред дома си в ромската махала в града, в изискванията на оповестеното изключително състояние в страната. Същите играели хоро, макар въведените противоепидемични ограничения. Празнуващите създали запис с мобилен телефон, който след това разгласили в обществената мрежа.

Роми тропнаха хоро в Петрич, трима от тях трябвало да бъдат под карантина

Разследващите са открили, че трима от тях - В.Я., С.Г. и С.Я., на 26.03.2020 година пристигнали в страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 Видин с лек автомобил с непозната регистрация. Пред способените български управляващи те декларирали, че пътуват от Англия. За всеки от тях било издадено наставление за съблюдаване на наложителната 14-дневна карантина на адреса им в гр. Петрич.

За осъществените от В.Я. и С.Г. незаконни действия са им избрани санкции от по пет месеца „ отнемане от независимост “ с тригодишен изпитателен период и санкции в размер на по 10 хиляди лв. за всеки. Подсъдимият С.Я. се е съгласил да му бъде наложено наказване „ Пробация”, включващо наложителна регистрация по сегашен адрес за период от две години, наложителни периодически срещи с пробационен чиновник, безплатен труд в интерес на обществото двеста часа годишно и санкция в размер на пет хиляди лв..

Определенията на съда имат последствията на влезнали в действие присъди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР