Съдът е наложил мярката вчера. Бандата е изнудвала чрез заплахи

...
Съдът е наложил мярката вчера. Бандата е изнудвала чрез заплахи
Коментари Харесай

Бандата на Квиц остава в ареста, един е под домашен арест

Съдът е наложил мярката през вчерашния ден. Бандата е изнудвала посредством закани и побои, лихварство, палежи и разпространяване на опиати на територията на Врачанска област и Козлодуй.

Само на един участник в групата Кайчо Симов е наложена мярка „ Домашен арест “.

На 25 септември 2017 година Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на седем участници в незаконната конструкция: на ръководителя Цветомир Ценов, на Димитър Димитров, Росен Благомиров, Мартин Каменов, Силви Плешоев, Марио Йорданов и Кайчо Симов.

Те бяха арестувани на 26 септември 2017 година при профилирана интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура с присъединяване на Дирекция „ Жандармерия “ към ГДНП и Бюрото по отбрана при основния прокурор.

На ръководителя на групата Ценов са повдигнати обвинявания за 11 закононарушения, измежду които и похищение, за което се планува от 10 до 20 години отнемане от независимост или пожизнен затвор.

Събраните досега доказателства сочат, че групата е образувана и е работила от септември 2015 година на територията на област Враца и Козлодуй. Всеки от участниците в нея имал избрани функционалности и отговорности: Димитров и Симов се занимавали с лихварство и събирането на дължими суми; Йорданов, Симов, Каменов и Благомиров „ завеждали “ разпространяването на опиати във Врачанско; Благомиров отговарял за силоваците, които заплашвали и малтретирали притежатели на заведения да заплащат месечни вноски, унищожавали тяхно имуществото им, палили коли.

В избрани случаи Благомиров, Димитров и Каменов – по предписание на ръководителя Ценов и с негово персонално присъединяване, правили отвличания на лица и полови извращения с тях.

Схемата за реализиране на насила, закани и силови дейности била основана по самодейност на Ценов, който правил охранителна активност на аграрни земи във Врачанско дружно с петима от групата (които работели в охранителната компания „ Марс “ на брачната половинка на Ценов).

Самият Цветомир Ценов е обвиняем по друго дело на Специализирания углавен съд – като участник в групата за изнудване, лихварство и побои на Ангел Попов, прочут в Северозапада с прякора си „ Главестия “.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР