Съдът даде 18 години затвор при първоначално строг режим на

...
Съдът даде 18 години затвор при първоначално строг режим на
Коментари Харесай

18 години затвор за акушерката Емилия Ковачева

Съдът даде 18 години затвор при в началото непоколебим режим на акушерката Емилия Ковачева поради опит за съзнателно ликвидиране на 4-дневното бебе Никол през 2015 година Софийски градски съд присъди и 400 000 лева обезщетение за фамилията на детето, което в този момент е на 2 години и половина.

Ковачева е подсъдима за това, че по време на дежурство в нощта против 18 април е пребила съвсем до гибел новороденото бебе, заяви Българска национална телевизия.

бебето бе признато по неотложност в болница " Токуда " с черепно-мозъчна контузия, а без своевременна лекарска интервенция съгласно специалистите е имало действителна заплаха да почине.

Съдът промени и мярката на Ковачева от парична гаранция в домакински арест. Решението на съда не е дефинитивно и може да се апелира или стачкува пред по-горната инстанция - Софийския апелативен съд.

Прокуратурата изиска 12 години затвор за акушерката, само че съдът даде по-голяма присъда. В досъдебното произвеждане са разпитани 31 очевидци, направени са били и експертизи. През юли 2016 година тя излезе на независимост под парична гаранция от 1500 лева.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР