Съдържанието на учебниците у нас ще бъде преразгледано, като ще

...
Съдържанието на учебниците у нас ще бъде преразгледано, като ще
Коментари Харесай

Министър Денков: Тази година учениците ще започнат на 15 септември

Съдържанието на учебниците у нас ще бъде преразгледано, като ще стартираме с образователните стратегии, които да бъдат изчистени от непотребните университетски термини и обогатени с на практика образци. Програмите би трябвало да подготвени до края на юни, след което ще стартират промени и в учебниците. Това удостовери във Варна просветителният министър Николай Денков, представен от Българска национална телевизия.

Останалите промени, които се разискват, ще влязат в действие от образователната 2023 – 2024 година.

Тази година учениците ще стартират на 15 септември.

Средствата, планувани за тестване, няма да бъдат пренасочвани. Предизвикателство тази година ще бъдат матурите, които за първи път се организират по условията на новия закон. Във външното оценяване на 4, 7 и 10 клас промени няма да има.

Постепенно ще стават по-интегрални изпитите, малко по малко, тъй че в изпита по външното оценяване по математика да се включат и от някои други предмети познания, а в изпита по български и литература по някои от другите предмети. Средствата за тестванията минаваха по бюджета на здравното министерство, тъй че тук няма смяна, по-скоро имаме проби за седем поредни тествания, те имат дълъг период на валидност, тъй че ще ги запазим, ще ги съхраним за началото на идната образователна година, изясни министър Денков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР