Съдържанието, което се споделя от известни и влиятелни личности, или

...
Съдържанието, което се споделя от известни и влиятелни личности, или
Коментари Харесай

8 от 10 активни в интрнет българи следват известни инфлуенсъри

Съдържанието, което се споделя от известни и авторитетни персони, или с други думи „ инфлуенсъри “, съставлява забавно кътче от интернет пространството  за дейните в интернет българи от всички възрасти. Най-често това е поради  две аргументи – тематиките, които известните персони споделят и самата персона като  личност. Сред най-любимите споделяни от инфлуенсъри тематики в обществените медии  са готвене/пекарство и пътешестване. Относно предприемането на някакви действия  по самодейност на наличие, оповестено от авторитетни лица, към 40%  от почитателите са потърсили повече информация по определна тематика, а 30%  са тествали или закупили нов артикул. Въпреки всичко, почитателите проявяват  и доза рецензия – от нещата, които не харесват в инфлуенсърите, са например случаите  на очевидно неискрено наличие, споделяно от тях.

Резултатите са от изследване на Нилсен Адмосфер България и Български народен панел  на база извадка от 500 души измежду дейни в интернет българи на най-малко 15-годишна  възраст.
78% от българските интернет консуматори са почитатели на известни и вдъхновяващи лица  (или инфлуенсъри) в обществените медии
Те най-често употребяват платформите Фейсбук (66%),  YouTube (50%) и Instagram (35%) за тази цел. Не е изненадващо, че най-младото потомство (15  до 34-годишните) е най-активно в този аспект. С повишаване на възрастта внезапно понижава и ползата към подобен тип наличие, като във възрастова група 55+ открихме, че 32% от  хората въобще не се вълнуват от него. Това е три пъти повече спрямо 15 до 34-годишните,  които също най-често употребяват изброените нагоре платформи, с цел да наблюдават сходен вид наличия. Тук е значимо да се добави и TikTok, тъй като това е четвъртата по полулярност платформа при най-младите (15-34г.) за последване не инфлуенсъри – 47% употребяват нея  спрямо 25% от 35 до 44-годишните, 8% от 45 до 54-годишните и 3% от тези във възрастова  категория 55+.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР