Съдържание:Основни изисквания при избор на рибки по признак съвместимостСемейство живородкиТетрови

...
Съдържание:Основни изисквания при избор на рибки по признак съвместимостСемейство живородкиТетрови
Коментари Харесай

Съвместимост на рибите в аквариума

Съдържание:

Основни условия при избор на рибки по симптом съвместимостСемейство живородкиТетрови рибкиЦихлидиЗлатни рибкиРазбориГрупи рибки съвместими с всички други  Съвместимост на рибите в аквариума

За всеки новак акварист опцията да изпълни приготвения аквариум с разноцветни рибки е доста примамлива вероятност. Трябва обаче да се има поради, че това е една комплицирана биологична система, която се построява посредством цялостна идея, в която съвместимостта на рибите играе съществена роля.

Основни условия при избор на рибки по симптом съгласуемост

Аквариумните рибки се разделят на разнообразни фамилии със свои условия към средата на живот, държание, хранене и размножаване, както и с друг размер. Поради това не трябва да се събират в един съд фамилии риби с разнообразни характерности, както във връзка с средата и изискванията на развъждане, по този начин и на нрава им.

Има значение и възрастта на рибките. Някои от тях, до момента в който са дребни, могат да съжителстват с други по-мирни типове, само че в зрялата си възраст би трябвало да бъдат отделени, тъй като стартират да демонстрират грабителство.

Изборът на рибки за аквариума би трябвало да се прави и поради размера на аквариума, в който се отглеждат. Различните типове имат и разнообразни условия по отношение на виталното пространство, поради това че някои се движат в групи, други единично.

Съвместимост сред обособените типове аквариумни рибки

Има дейни и нападателни жители на аквариума, които не могат да съжителстват с кротки типове или с такива с огромни цветни перки.

Семейство живородки

Това са гупи, хелери, молинезии, заплати. Те се комбинират чудесно между тях. Някои живородки обаче съжителстват добре с някои тетрови риби.

Гупите и неоните примерно живеят много успешно със скаларии и с по-едри тетрови риби, стига да са изпълнени изискванията за подобаваща величина на аквариума и параметри на водата.

Тетрови рибки

 Съвместимост на рибите

Това са неоните, тернециите, родостомусите, фантомите. Те се комбинират добре с данио и анализи.

Цихлиди

Най-често тази група е показана от скалариите и тяхното общуване с други жители би трябвало добре да се премисли. Когато са още дребни, те могат да съжителстват сполучливо с дребни пасажни рибки, само че щом пораснат над 20 сантиметра, би трябвало да се отделят от такива съдове, тъй като стартират да хапят неоните, гупите и другите мирни рибки.

Тези група е дейна и нападателна и по тази причина се схваща по- добре с трихогастери, колизи и барбуси.

Златни рибки

Златните рибки са обособена група, която не се комбинира с нито една друга. Дължи се на разликите в размера и държанието, само че и на условията им към изискванията на развъждане.

Разбори

Това семейство аквариумни рибки се комбинира добре с други тетри и никога с живородки освен поради особеното държание, само че и поради условията към изискванията и средата на развъждане.

Групи рибки съвместими с всички други

Типичният образец за съгласуемост с всички други рибки са сомовете. Става въпрос за калихти, анцитруси и коридораси. Те са подобаващи жители за всеки аквариум, тъй като поддържат чистотата му, главно по дъното. Подборът им би трябвало да става единствено според от размера на аквариума, тъй като коридорасите не порастват доста, само че калихтите стават огромни.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР