* съдържание на Mirta Medicus Автор на съветите и препоръките

...
* съдържание на Mirta Medicus Автор на съветите и препоръките
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев – Как да спрем коронавируса

* наличие на Mirta Medicus

Автор на препоръките и рекомендациите - проф. Тодор Кантарджиев за Мирта Медикус

Многопосочните проблеми по време на пандемия, изключително когато епидемиологичното разпространяване в страната е с най-високи размери, естествено пораждат и доста разнородни отзиви и препоръки в посока на тяхното превъзмогване. За страдание, голямата част от тях са очебийно некомпетентни и даже съдържат изключващи се послания и по тази причина подвеждат хората към съмнителни избори на здравно държание. Следователно, ще се опитаме да застанем на научни позиции, като стартираме с къси данни за същността на самия имунитет.

 Снимка: Mirta Medicus

е сложна мрежа от кафези, тъкани и органи, които работят координирано, с цел да ни пазят от чуждородни сътрудници - бактерии, вируси, паразити, гъбички, туморни кафези и други Това се прави, с цел да се отбрани генетичната уникалност на нашия организъм. Две са подсистемите на нашия имунитет - клетъчната и хуморалната (течностна). Имунната система оказва помощ за елиминирането на разпадните артикули и изолира частиците, които не могат да бъдат разградени. Тази комплицирана отбранителна система е вродена , а друга част се придобива в течение на живота, като непрестанно се доразвива.

Имунната система действа на две равнища. Елементите на вродения имунитет включват естествените бариери - кожа, лигавици и техните формирания, микробиомът и киселинността.

Тя има две отбранителни линии. Първа линия , имаме наличие на бели кръвни кафези фагоцити (те гълтам и смилат непознати субстанции) в подкожието, лигавиците и кръвта. Това са неутрафилите в кръвта и макрофагите в другите тъкани. Цитотоксичните NK кафези (или клетките убийци) имат способността непосредствено да отстраняват инфектирани или туморни клекти. Макар че естествените защитни механизми са неспецифични, те се включват неотложно при зародила опасност. На процедура до 90% от причинителите на инфекции се обезвреждат на това равнище или се понижават доста. Втората линия на отбрана, адаптивния имунитет , имаме Т и В-лимфоцити които реализират клетъчния и хуморален имунен отговор с изключителна специфика. Те оформят основата надлежно на клетъчния и хуморалния имунитет.

Костният мозък и тимусът играят основна роля за синтезирането и преработката на кръвните кафези, а нашата лимфа транспортира левкоцитите по цялото ни тяло. Левкоцитите включват неутрофили (в кръвта) и макрофаги (в тъканите), които гълтам и смилат (фагоцитират) микробите и непознатите вещества.

Цитотоксичните (NK) Т-лимфоцити имат способността да отстраняват инфектираните и туморните кафези. Т-помощниците са бели кръвни кафези, които контролират имунните функционалности.

В-лимфоцитите са два съществени вида кафези: ефекторни (плазмени) кафези, които секретират антитела и дългоживеещи кафези на имунната памет. Т-лимфоцитите помощници отделят биологични дейни субстанции - цитокини с ефекторни и регулаторни функционалности.

 Снимка: Mirta Medicus

Антителата са съществени " оръжия " , които имунната ни система употребява, с цел да нападна непознати нашественици, съгласно разпознатите в тях антигени.

Двете равнища на отбрана са свързани. Елементите на естествения имунитет, дружно с кръвоносните съдове и всички съответно наранени тъкани провокират инфекциозен развой, който при удобни условия има защитни функционалности и приготвя адаптивния имунен отговор. Тук вземат участие и обособените цитокини, от които изключително ефикасни във връзка с вирусите са интерфероните.

Количеството и качеството на осъществените отбранителни действия по вътрешните ни " фронтове " зависи и от възрастта, общото здравословно положение, методът на хранене, храносмилането, микробиомът, двигателната интензивност, психологичната конфигурация, съня, биоритъма и така нататък Тоест, със своето здравословно държание, ние самите можем да допринесем доста за имунното ни благоденствие!

От общите ограничения , остава рационално избягването на ненужни пътувания и пребивавания на многолюдни места. Хигиенните ограничения , като миене на ръцете, дезинфекции, носене на маски и други защитни средства - имат своето значение, без да се прекалява с някои от тях.

Редовно проветрявайте пространствата и по опция постоянно излизайте измежду природата.

Поддържайте сдържан двигателен режим. Обездвижването и преумората се отразяват отрицателно върху имунната подготвеност и баланс. Ако се чувствате уплашени, намалете напрежението, лягайте си по-рано, общувайте с оптимисти.

Ползвайте постоянно отпуските си, с цел да не се натрупа стрес. Раздвижвайте се и дишайте надълбоко след всеки час работа на бюро (не допускайте застой на кръвообращението) и следете за редовността на червата си.

 Снимка: Mirta Medicus

Правилното хранене е един от " крайъгълните камъни " за поддържане на положително общо здраве и съответно за имунната система. Силно модифицираните, или с притурка на рафинирани мазнини и захари, артикули имат неподходящо влияние. Употребата на натурални плодове, зеленчуци, зърна, ядки и някои така наречен суперхрани (водорасли, пъстър прашец, хранителна квас, кълнове, диворастящи храни, ферментирали артикули и др.), може мощно да подкрепи тялото.

Лимон и сода . След всяко ястие едно резенче лимон потопено в сода би имало добър резултат.

Специално внимание заслужават: Зелевите растения - заради наличието на пречистващи съставки - гликосинолати. Черното грозде - заради фитонутриента резвератрол. Луковите растения, джинджифилът, лимонът (при нетърпимост към киселината му, неутрализирайте я с малко сода), чубрицата, розмаринът, карамфила, канелата, дългият пипер и други ароматни храни и подправки - заради наличието на летливи противомикробни " дронове " - фитонциди.

Ваксините водят до формиране кафези на имунната памет, като по този метод приготвят имунната ни система за битка с инфекциите, преди те да се развият в тялото ни и да провокират болест. Имунизирането води до обучаване на имунитета ни да се оправя с болест, преди още да сме я преболедували, като по този метод основава така наречен групов имунитет, без да поемаме рисковете на самата болест и дълготрайните й последствия.

Целта на имунизациите е да понижим до най-малко потребността от влизане в болница и риска от тежко изкарване на вируса. 85% - 90% от ваксинираните против COVID-19 изобщо няма да се заразят. Около 5% - 10% от имунизираните могат да се заразят с ковид. Персоналът в лечебните заведения, домове за грижи и всички сходни места би трябвало да се имунизира, само че да не се подхожда със обвързване, а с увещание.

Ако към този момент сте в интервал на разболяване , осигурете си още отмора, чист въздух и душевно успокоение. Не бързайте да сваляте температурата, която е натурален инструмент на отбрана на тялото. Едва при стойности над 38,2 градуса или при прекомерно нежно здраве, да се премине към физикални или други средства за понижаването й.

Установена е успеваемост на редица естествени средства, които вярно прилагани, са безвредни имунни модулатори:

- Билки (ехинацея, , кръвен здравец, андрографис, , сминдух, петопръст очиболец, върба и др.);

- Медицински гъби (например шийтаке, майтаке и чага);

- Витамини (С, Д3, В3, В5, В6);

- Минерали (магнезий, калций, цинк, йод, селен, колоидно сребро);

- Аминокиселини (лизин, N-ацетил цистеин);

- Eнзими (натокиназа, бромелаин);

- Комплексни пробиотици и така нататък

Ето за какво е доста значим цялостният (интегрален) метод към здравето. Просто към този момент е време да се сплотяват скъпите страни от разнородни подходи към здравето, вместо да стоим на взаимноизключващи се позиции!

е новаторски български артикул съчетаващ в себе си просвета, познания и обичаи. е плод на aвaнгaрднa разработка от български експерти и специалисти, специaлно зa актуалните условия. Това е мощна, само че и щадяща, хармонизираща формула за имунната и дихателната система. Тя усъвършенства имунната продуктивност, без да покачва риска от прекомерно активизиране на някои кафези и вещества, причиняващи " цитокинова стихия ". Отделните съставки са подбрaни и дозирани по този начин, че да изявяват синергично (взаимоусилващо се) деяние.

 Снимка: Mirta Medicus

- 20 капсули Х 425mg
Предназначение на: Допринася за естествения функционален клетъчен и хуморален имунитет; Благоприятства естествените имунни функционалности и активността на Т-клетките; Подпомага естествените физиологични самоочистващи функционалности на лигавиците на дихателните пътища; Способства за естественото клетъчно дишане и обмяна на веществата; Допринася за отбрана на клетките от оксидативен стрес. Антиоксидантен ефект; Поддържа физиологичната резистентност на организма към другите фактори на околната среда.
Състав - Как работят обособените съставки

Натуралните екстракти от медицинските гъби шийтаке и чага благоприятстват естествените имунни функционалности и по-специално активността на Т-клетките, които се оправят с микроскопичните нашественици.
Екстрактът от ехинацея (в случая за по-добър резултат са съчетани филиз и корен) работи в същата посока, само че в допълнение усъвършенства устойчивостта на съединителната тъкан - съществена преграда против разпространяването на инфекциите. Екстрактът от бъзак е с открито противовирусно деяние и също така способства за отбрана на клетките от оксидативен стрес -антиоксидантен резултат. Андрографисът е забележителна индийска билка, която има както директно подобряващо деяние върху клетъчния и хуморален имунитет, по този начин и детоксикиращо деяние във връзка с външни или формирани в организма токсини. Дългият пипер е естествен специалитет за загряване и филтриране на лигавиците. Има непосредствено противомикробно деяние. L-лизинът е незаменима аминокиселина, сериозно значима за имунната система и възстановителните процеси. Масовото хранене постоянно не я доставя в задоволително количество. Витамин B3 способства за естественото клетъчно дишане и обмяна на веществата и нервната регулация. Той също по този начин усъвършенства кръвообращението, тъй че останалите съставки да доближават до целевите си места без усложнение. Цинкът , тук като органично обвързвана цитратна форма, е главен минерал за модулирането на имунните кафези и секреции, тъй че да се възвръщат и да отделят физиологично дейни вещества толкоз, колкото са нужни. Дори зaщитaтa против коронaвирусa отчaсти се осъществявa посредством йоните нa цинкa! Това е и микроелемент, който постоянно липсва при небалансирано хранене и способства за общото здраве - нервна, хормонална и имунна система, сетива, кожа и така нататък Витамин В6 е " работният кон " всред витамините, който взе участие в трите съществени обмени - на белтъците, мазнините и въглехидратите. Това се отразява и върху фукционалната интензивност на имунните кафези, както и върху скоростта на възобновяване след прекарано заболяване. Селенът поддържа физиологичната резистентност на клетките по отношение на разнородни нездравословни фактори на околната среда - микроби, отрови, запрашеност, радиация и така нататък И още веднъж, нерядко във всекидневното меню не се съдържа задоволително от този основен микроелемент.
идва на пазара с подготвена индивидуализирана скица на банкет за деца и възрастни. Препоръчват се два режима на банкет:
Вариант 1 (поддържащ):
За деца над 7 години и възрастни - 1 път на ден по 1 капсула.
Вариант 2 (интензивен при признаци и заболяване):
За деца от 7 до 12 години:
първи, втори и трети ден - 3 пъти на ден по 1 капсула; след трети ден - 1 път на ден по 1 капсула.
За възрастни и деца над 12 години:
първи, втори и трети ден - 4 пъти на ден по 1 капсула; след трети ден - 2 пъти на ден по 1 капсула.
почтено дава отговор на условията - медицина основана на доказателствата, за отговорно и навременно предотвратяване и възобновяване на имунната система, дихателните органи и целия организъм! Срещу максимален брой вируси!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР