Съдържание:ДезинфектантЛепенкиАнтибиотичен мехлемСтерилна марля и медицинска лентаЕластичен бинтНожициПинцетиРъкавици за еднократна употреба

...
Съдържание:ДезинфектантЛепенкиАнтибиотичен мехлемСтерилна марля и медицинска лентаЕластичен бинтНожициПинцетиРъкавици за еднократна употреба
Коментари Харесай

Какво съдържа аптечката за кола?

Съдържание:

ДезинфектантЛепенкиАнтибиотичен мехлемСтерилна марля и здравна лентаЕластичен бинтНожициПинцетиРъкавици за еднократна приложимост  Какво съдържа аптечката за кола? Снимка: Hans / pixabay.com

Наличието на добре екипиран и подготвен за приложимост комплект за първа помощ в колата е един от най-хубавите способи да се подготвите за незабавни случаи. Дори и на най-хубавите водачи им се случват изключителни обстановки, в това число могат да станат очевидци на тежък случай.

Ето за какво е значимо във всеки автомобил да има добре оборудвана аптечка.

Можете да намерите комплекти за първа помощ за колата си в магазините, както и да си извършите сами, по този метод можете да го персонализирате, с цел да дава отговор на характерните потребности на вашето семейство.

Ето някой неща, които всеки комплект за първа помощ би трябвало да съдържа:

Дезинфектант

При отворена рана е належащо в аптечката да има дезинфектант – хидроген пероксид или хлорхексидин. Спиртът също прави страхотна работа.

Лепенки

Те са от значително значение за справяне с дребни порязвания, ожулвания и мехури. Предлагат се в доста форми и размери. Така че снабдете комплекта си с допустимо най-голямо многообразие.

Антибиотичен мас

На пазара има доста от тези местни антибактериални медикаменти, в това число бацитрацин, неомицин и полимиксин.

Стерилна марля и здравна лента

 Аптечка за кола Снимка: PublicDomainPictures / pixabay.com

Марлята постоянно би трябвало да бъде част от арсенала за първа помощ. Използвайте я, с цел да спрете кървенето или да покриете рана, която лепенка няма да побере. Първо намажете раната с антибактериален мас, по-късно използвайте лентата, с цел да запазите марлята на място.

Еластичен бинт

Той има разнообразни приложения при първа помощ. Може компактно да обгърне пострадване, с цел да помогне за понижаване на отока, да задържи превръзките на място, да служи като турникет или да задържи топли или студени превръзки на място.

Ножици

Добрата ножица има доста приложения, от подкастряне на марли и ампутиране на бинт до изрязване на облекла, които би трябвало да бъдат отстранени. Чифт дребни извити медицински ножици си заслужават инвестицията; те са по-безопасни от елементарните ножици за шиене и са по-лесни приложимост.

Пинцети

Един добър чифт пинцети може да бъде потребен за добиване на тресчици, бодли, стъкла и други Има доста разновидности на този главен инструмент. Те са здрави, лесни за работа и разрешават точност.

Ръкавици за еднократна приложимост

Ръкавиците са значими за отбрана както на лицето, оказващо първа помощ, по този начин и за наранения от бактерии и други нездравословни микроби.

Според Закона за придвижване по пътищата в България аптечката за кола съдържа следните съставни елементи:

2 бр. Марлен бинт – 5 см;

2 бр. Марлен бинт – 8 см/5 см;

2 бр. Марлен бинт – 10 см;

1 бр. Еластична лента за прекъсване на кръвта – 5 см/1 м;

1 бр. Пакет медицински памук – 25 г;

4 бр. Стерилни превръзки за повърхностни рани – 10 см/10 см;

1 бр. Стерилни превръзки за повърхностни рани – 40 см/60 см;

2 бр. опаковки Пластири за рани – 3 см/6 см х 4 бр.;

1 бр. Адхезивен лейкопласт за закрепване на превръзка – 2.5 см/2.5 м;

2 бр. Триъгълна забрадка – 96 см/96 см/136 см;

2 чифта Стерилни полиетиленови ръкавици;

200 мл разтвор на водна основа, подобаващ за стерилизация на ръце и рани;

6 бр. Безопасни игли;

1 бр.. Ножици с тъпи върхове;

1 бр. Уред за обдишване.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР