Садам Али провали прощалното парти на Мигел Кото в "Медисън

...
Садам Али провали прощалното парти на Мигел Кото в "Медисън
Коментари Харесай

Садам Али шокира Мигел Кото и го победи в прощалната му битка

Садам Али провали прощалното празненство на Мигел Кото в "Медисън Скуеър Гардън ", откакто изненада пуерториканската звезда и я изпрати в пенсия след 12-рундова победа с единомислещо съдийско решение - 115-113, 115-113, 116-112 в интерес на Али.

37-годишният Кото просто не съумя да се оправи с бързината на по-младия си конкурент, който завоюва и "junior " купата на WBO в междинна категория. Али беше по-малко известният боксьор в тази борба, макар че се намираше на няколко километра от родния си квартал. Това е по този начин тъй като Кото направи "Медисън Скуеър Гардън " своя втори дом, само че върха му в тази сцена падна до 8-2.

Кото приключва своята кариера с връх 41-6, само че явно това не стана по метода, по който той се надяваше. Освен със загуба, Кото се отдръпва от борбата и с травма в левия си бицепс.

"Смятам, че се показах добре. Нещо се случи с левия ми бицепс... Не желая да се оправдавам, Садам си завоюва борбата. Това е последната ми среща. Аз съм добре и желая да бъде благополучен в дома си със фамилията ми ", съобщи Кото след края на срещата.

Кото получи оглушителни аплодисменти от почитателите, когато излезе на кръга. В края на срещата те още веднъж изпратиха Кото уместно и той напусна залата горделив... само че надвит.

Много от 12 391-те фена освиркваха съдийското решение, както и Али в негова тирада след края на борбата.

"Работих доста за тази борба. Възползвах се от този късмет и бях сигурен, че мога да го направя. Искам да благодаря на екипа на Кото. Те можеха да изберат надалеч по-лесна борба, в случай че желаеха ", съобщи Али.

Скоро по-късно почитателите се развеселиха, защото Кото насочи финалното си изказване към своя легион от почитатели.

"Благодаря на всички. Горд съм да нерека "Ем Ес Джи " моят втори дом. Имах опцията да осигуря най-хубавото за моето семейство посредством този спорт ", съобщи Кото на британски език, което накара почитателите още повече да се въодушевят, защото той обикновенно приказва на испански език.

Кото оставя завещание в бокса, което не може да бъде опетнено от една загуба. Той има шест колана в четири разнообразни теглови категории. Той се отдръпва от спорта с репутацията на един от най-класическите и безстрашни бойци от неговата ера. Разбира се, той е изгубил и от няколко други бойци, само че всички са от първокласно равнище - Канело Алварес, Флойд Мейуедър, Мани Пакиао. Едно нещо можем да кажем сигурно: Кото се представяше във всяка своя среща на 100%-та и постоянно оферираше на феновете завладяващи борби. Той направи това и в последната си среща, само че просто Али беше по-добрият довечера.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР