Съд за тежки престъпления в Истанбул взе решение да остави

...
Съд за тежки престъпления в Истанбул взе решение да остави
Коментари Харесай

Турция остави в ареста бизнесмена Осман Кавала

Съд за тежки закононарушения в Истанбул взе решение да остави в ареста предприемача Осман Кавала, заяви електронното издание на в. " Биргюн ".

Осман Кавала е съден по обвинявания в " опит за смяна на конституционния ред " и " политически и боен шпионаж " и се намира в пандиза към този момент 1500 дни.
Съд за тежки закононарушения в Истанбул прегледа задържането му в пандиза, само че постанови карцерът на Кавала да продължи.

Решението бе взето, откакто Европейският съд за правата на индивида /ЕСПЧ/ разгласи, че Кавала " неотложно би трябвало да бъде пуснат на независимост ", а Комитетът на министрите на Съвета на Европа одобри решение да отнесе към Европейски съд по правата на човека случая на Кавала за следене на осъществяването на решението, припомня " Биргюн ".

64-годишният Осман Кавала бе упрекнат в началото за финансиране и присъединяване в антиправителствените митинги през 2013 година, почнали от парка Гези, а по-късно обвиняванията против него бяха разширени и в този момент включват шпионаж и опит за събаряне на държавното управление по време на опита за прелом през 2016 година

Съгласно член 46 от Европейската спогодба за правата на индивида, страните, утвърдили конвенцията, измежду които е Турция, имат задължението да ползват решенията на Европейски съд по правата на човека.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР