Съд в управляваната от военните Мианма осъди днес свалената от

...
Съд в управляваната от военните Мианма осъди днес свалената от
Коментари Харесай

Осъдиха бившия лидер на Мианма на общо 26 години затвор

Съд в ръководената от военните Мианма осъди през днешния ден свалената от власт някогашна лидерка на страната Аун Сан Су Чжи по още две обвинявания за корупция. Тя получи още две тригодишни присъди затвор, които ще изтърпи по едно и също време. Заедно с предходните присъди Су Чжи ще би трябвало да прекара в пандиза общо 26 години, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

77-годишната някогашна лидерка беше арестувана на 1 февруари 2021 година, когато военните направиха прелом и смъкнаха законно определеното държавно управление. Су Чжи отхвърли обвиняванията против нея по настоящето дело - за приемане на рушвет от 550 000 $ от Маунг Вейк - магнат, наказан преди няколко години за наркотрафик.

Су Чжи към този момент беше наказана на 23 години затвор, откакто бе приета за отговорна за противозаконен импорт и владеене на радиостанции, нарушение на антиковидните ограничавания, нарушение на закона за класифицираната информация, подстрекателство към протест, изборни измами и по още пет обвинявания за корупция. 

Нейни последователи, както и самостоятелни анализатори споделят, че всички обвинявания против нея са с политически претекстове и са опит тя да бъде дискредитирана, с което да се легитимира завземането на властта от военните и по едно и също време да се попречи на някогашната лидерка да вземе присъединяване в идващите избори, които военните дадоха обещание да бъдат създадени през 2023 година

За днешната присъда против Су Чжи заяви представител на правосъдната власт, който изиска да остане неизвестен, с цел да не бъде осъден от управляващите. Според него се чака през идващите дни юристите на някогашната лидерка да апелират присъдата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР