Съд в Уганда осъди на доживотен затвор мъж, хванат с

...
Съд в Уганда осъди на доживотен затвор мъж, хванат с
Коментари Харесай

Доживотен затвор за незаконно притежание на слонова кост в Уганда

Съд в Уганда осъди на пожизнен затвор мъж, заловен с близо 10 кг слонова кост, което е най-тежкото наказание в страната за похищения върху дивата природа , оповестиха управляващите, представени от Ройтерс.

Паскал Ачиба беше наказан от Съда за стандартите, комуналните услуги и дивата природа в страната в четвъртък, откакто беше измамен под отговорност за нелегално владеене на предпазени типове, се споделя в изказване на държавния орган за дивата природа на Уганда (UWA).

Ачиба беше задържан през януари в предградие на столицата Кампала с две части слонова кост с тегло 9,55 кг.

Ръководителят на UWA Сам Мванда назова присъдата " удивително достижение в битката против противозаконната търговия с диви животни ".

Бракониерството и противозаконната търговия с диви животни са необятно публикувани в Уганда, където полицията постоянно изземва слонова кост, рога от носорози, люспи от панголин и други артикули от дивата природа.

Преди това Ачиба е излежал 18 месеца в пандиза за владеене на четири части слонова кост, и по тази причина в този момент е получил доживотна присъда, защото е " рецидивист ", се споделя в присъдата, прочетена публично от ръководителя на правосъдния състав.

През юли 2020 година мъж, който се призна за отговорен в убийството на Рафики - обичана в страната 25-годишна мъжка горила, беше наказан на 11 години затвор.
 Еболата се завърна в Уганда
Еболата се завърна в Уганда

Властите вземат строги мерки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР