Съд в Турция осъди сина на президента на Сомалия за

...
Съд в Турция осъди сина на президента на Сомалия за
Коментари Харесай

Турски съд глоби сина на президента на Сомалия за автомобилна катастрофа, при която загина куриер

Съд в Турция осъди сина на президента на Сомалия за гибелта на пощальон с мотоциклет, само че смекчи присъдата му от две години и половина в пандиза до санкция.

Прокурорите желаеха Мохамед Хасан Шейх Мохамуд, наследник на президента на Сомалия Хасан Шейх Мохамуд, да бъде наказан на до шест години затвор.

Във вторник съдът в Истанбул го санкции с 27 300 турски лири (900 долара), оповестиха държавните медии. Мохамуд не участва в съда. Шофьорската му брошура също е отнета за шест месеца.

Мохамуд беше упрекнат в „ причиняване на гибел по немарливост “, откакто ръководена от него дипломатическа кола блъсна куриера Юнус Емре Гьочер в Истанбул на 30 ноември.

Беше издадена заповед за арест на Мохамуд, откакто Госер умря шест дни по-късно, само че синът на президента към този момент беше напуснал Турция на 2 декември.

Съобщава се, че Мохамуд се е върнал в Турция предходната седмица, с цел да свидетелства. Заповедта за арест и възбраната за пътешестване, наложени му, бяха анулирани, откакто той дад...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР