Съд в Стокхолм оправда роден в Русия швед за груба

...
Съд в Стокхолм оправда роден в Русия швед за груба
Коментари Харесай

Шведски съд оправда Скворцов с двойно гражданство в шпионаж за Русия

Съд в Стокхолм оправда роден в Русия швед за груба противозаконна разследваща активност против Съединени американски щати и Швеция. < /p>

60-годишният Сергей Скворцов, който ръководи компании за импорт и експорт, беше упрекнат в предаване на западни технологии на съветското военно разузнаване от 2013 до 2022 година

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Той постоянно е твърдял, че е почтен.

Адвокатът на отбраната Улрика Борг сподели, че е омекотен от присъдата, само че прокурорите към момента имате три седмици за обжалване.

Прокурорът Хенрик Олин твърди, че господин Скворцов, който е живял в Швеция от 25 години, е работил като „ сътрудник по публични поръчки “, с цел да доставя електроника за съветската войска и нейното военно разузнаване ГРУ.

Стокхолмският областен съд е споделил, че е дал информация посредством две компании за артикули, които са били неразрешени за експорт в Русия, преди да помогне за закупуването и превозването на стоките посредством даване на подвеждаща информация.

Г-н Олин твърди, че фирмите на ответника са част от съветската система за доставки и той изиска пет години затвор за човек, който разпознава като сериозна опасност за Съединени американски щати и шведска сигурност.

Г-н Скворцов и брачната половинка му бяха задържани при трагична акция на специфичните сили сутринта през ноември 2022 година, до момента в който хеликоптери кръжаха над дома им в Нака покрай Стокхолм. Тя беше освободена без покачване на обвинявания.

От момента на задържането му по време на тази полицейска акция господин Скворцов е бил изцяло открит за работата си, сподели юристът му, добавяйки, че беше изцяло законно и несвоевременно.

" Той имаше положителни пояснения и можеше да им покаже документи и документи за своята отбрана. Дадохме им доста документи, “ сподели госпожа Борг пред BBC.

Голяма част от делото се организира при закрити порти и чиновник на ФБР даде показания по време на процеса.

Г-н Скворцов беше държан 11 месеца, само че беше освободен от ареста по-рано този месец, преди да бъде оневинен.

В изказване на шведски, арбитър Якоб Хеденмо сподели, че обвиненият е работил значително по този начин, както е твърдял господин Олин, и че напреднала технология е била доставена на Русия посредством заобикаляне на разпоредбите за експорт и глобите.

Но той постанови, че нищо не е излязло от случая, което да допуска, че активността му е била ориентирана към „ приемане на информация, която може да съставлява шпионаж “.

Основният въпрос беше дали дейностите му са били ориентирани към осъществяване на шпионаж и това не е потвърдено, сподели съдията.

Швеция беше разтърсена от няколко случая на шпиониране през последните месеци и министър-председателят Улф Кристерсон сподели през лятото, че е в " най-сериозната обстановка със сигурността " след Втората международна война, като " щатите и държавните като артисти... интензивно употребявайки обстановката ".

Швеция кандидатства за присъединение към НАТО, откакто Русия стартира своята пълномащабна война в Украйна през 2022 година Само тази седмица, Президентът на Турция внесе законопроект за одобрение на кандидатурата му, оставяйки единствено Унгария да го утвърди.

Миналата седмица фамилна двойка в средата на 50-те бяха задържани по съмнение за обработка на класифицирана информация.

Задържаната жена е работила като офицер от разузнаването в звеното за сигнално разузнаване на шведската войска FRA. През 90-те години тя приключва учебно заведение за преводачи на защитата на Швеция и взе участие в пътешестване на въоръжените сили до Москва.

Съпругът й е дълготраен и почитан чиновник почитан боен офицер, който в миналото е служил във военното разузнаване MUST на Швеция и отхвърля обвиняванията.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР