Съд в Скопие постави под домашен арест бившия директор на

...
Съд в Скопие постави под домашен арест бившия директор на
Коментари Харесай

Бившият шеф на контраразузнаването в Македония излиза под домашен арест

Съд в Скопие сложи под домакински арест някогашния шеф на Управлението за сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков, съобщи организация МИА.
Съдът реши Миялков и още четирима обвинени да излязат от пандиза и да бъдат сложени под домакински арест според искане, импортирано от Специализираната прокуратура.
Неотдавна Специализираната прокуратура в Република Македония стартира следствие по така наречен случай "Империя ", по който обвинени са 13 души, измежду които Сашо Миялков. Те са обвинени в незаконно сдружаване, корист със служебно състояние, измами и пране на пари, напомня Българска телеграфна агенция.
Миялков бе началник на службата за сигурност съвсем десетилетие, до май 2015 година До наскоро той бе член на управлението на ВМРО-ДПМНЕ и е братовчед на избягалия в Унгария някогашен македонски министър председател Никола Груевски.
Апелативният съд в Скопие реши също някогашният министър на превоза Миле Янакиески и някогашният общоприет секретар на държавното управление Кирил Божиновски също да бъдат освободени от пандиза и сложени под домакински арест. Двамата са обвинени по други случаи, разследвани от Специализираната прокуратура.
Специалният прокурор Катица Янева изрази вяра, че взетите през последната седмица решения за слагане под домакински арест на няколко обвинени по случаите "Империя " и "Титаник " са позитивно развиване за върховенството на закона и промените, които се ползват в Република Македония. Тя изрази убеденост, че лицата, които са под домакински арест, няма да се укрият от правораздаването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР