Съд в Сибир осъди местен жител на 25 години затвор

...
Съд в Сибир осъди местен жител на 25 години затвор
Коментари Харесай

Руснак е осъден на 25 години за палеж на наборна служба

Съд в Сибир осъди локален гражданин на 25 години затвор в понеделник за голям брой закононарушения, в това число държавна измяна и опит за палеж на център за набиране на военна работа, заяви съветска асоциация на юристи, представена от " Ройтерс ".

Прокурори от военния съд в Новосибирск упрекнаха Иля Бабурин, че се е опитал да подпали военната работа с коктейл Молотов по разпореждане на неидентифицирано лице от Украйна.

Съдът го призна за отговорен и за подпалването на локално музикално учебно заведение, което квалифицира като терористичен акт.

Бабурин, разпознат в съветските самостоятелни медии като IT експерт, е на 24 години.

Правната асоциация " Първи отдел " цитира юриста му, който сподели, че няма доказателства за присъединяване на Бабурин в случаите, при които не се оповестява за жертви.

" Не, той не е умъртвил, изнасилил или ограбил никого. Дори съгласно обвинителния акт никой не е потърпевш от дейностите му ", цитира него Zona Solidarnosti, канал в Telegram, който дава информация за съветски антивоенни деятели, сподели юрист Василий Дубков.

" Наистина ли човек заслужава да прекара половината си живот в затвор или колония за сходни закононарушения?

Повече от 20 000 души са били арестувани в Русия заради тяхната антивоенна позиция от началото на пълномащабното навлизане на Москва в Украйна през февруари 2022 година, съгласно съветската правозащитна група OVD-Info. Около 900 души са упрекнати в закононарушения.

В последната си тирада пред съда предходната седмица преди произнасянето на присъдата Бабурин отхвърли да е отговорен.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР