Съд в Саудитска Арабия осъди жена на 45 години затвор

...
Съд в Саудитска Арабия осъди жена на 45 години затвор
Коментари Харесай

Саудитка бе осъдена на 45 години затвор за публикации в социалните мрежи

Съд в Саудитска Арабия осъди жена на 45 години затвор поради изявления в обществените мрежи - следващ образец за репресиите против активистки, последвали визитата на американския президент Джо Байдън в кралството, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от Българска телеграфна агенция.

Нура бин Саид ал Катани бе наказана за " потребление на интернет за скъсване на обществената тъкан " на Саудитска Арабия и " нарушение на публичния ред посредством потребление на обществени мрежи ", заяви основана във Вашингтон неправителствена организация, позоваваща се на правосъдни документи.

Катани бе наказана няколко седмици след налагането на 35-годишна присъда на Салма аш Шебаб, майка на две деца и докторантка в Лийдския университет във Англия.

Тя бе наказана, тъй като е следвала в " Туитър " дисиденти и деятели и е споделяла постовете им. И двете присъди бяха оповестени, откакто Байдън изрази безпокойството си за положението на човешките права в кралството по време на срещата си с престолонаследника Мохамед бин Салман през юли.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР