Съд в САЩ призна Доналд Тръмп за виновен по делото

...
Съд в САЩ призна Доналд Тръмп за виновен по делото
Коментари Харесай

Тръмп за присъдата срещу себе си: Лов на вещици

Съд в Съединени американски щати призна Доналд Тръмп за отговорен по делото за опит за обезчестяване на писателката и журналистка Джийн Карол. Съдът постанови жертвата да получи 2 млн. $ за споразумяване на желае, както и още 3 млн. $ като обезщетение за клюка и уронване на репутацията на колумнистката.

Самият Доналд Тръмп не участва на процеса, само че назова решението на правосъдните заседатели „ срамно и лов на вещици ”.

" Пристрастният арбитър и правосъдните заседатели по преди малко завършилия развой за лов на вещици би трябвало безусловно да се срамят от себе си, че са разрешили да се случи такава подигравка на правораздаването. Нямам безусловно никаква визия коя е тази жена, написа още Тръмп в обществената си мрежа.



Джийн Карол упрекна Доналд Тръмп, че я е изнасилил напролет на 1996 година в пробната на елитния повсеместен магазин Bergdorf Goodman на Пето авеню в центъра на Манхатън. Искът е подаден през ноември 2022 година През същия месец Тръмп разгласи желанието си да се кандидатира за президент през 2024 година

Журналистката подава желае по закон, който влиза в действие в американския щат Ню Йорк през ноември 2022 година Съгласно закона жертва на полово посягане може да заведе дело за от дълго време осъществени закононарушения.

Бившият президент на Съединени американски щати, който води акция за повторното влизане в Белия дом през 2024 година, ще апелира, съобщи неговият представител Стивън Чунг.

Въпреки, че Доналд Тръмп е първият американски президент с присъда по сходно дело, то тя няма да бъде правно затруднение пред кандидатурата му за завръщане в Белия дом през 2024 година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР