Съд в Санкт Петербург призна за виновен известния руски историк

...
Съд в Санкт Петербург призна за виновен известния руски историк
Коментари Харесай

Над 12 години затвор за руския историк, убил любовницата си и я нарязал

Съд в Санкт Петербург призна за отговорен известния съветски историк Олег Соколов за убийството на 24-годишната Анастасия Йешченко, както и за нелегално владеене на оръжие, съобщи РИА Новости.
Още по тематиката
Професорът бе наказан на 12 години и 6 месеца затвор при непоколебим режим.

Съдията по делото разгласи, че Соколов е направил убийството съзнателно, макар че е работил непринудено. Магистратът е на мнение, че не може да се има вяра на Соколов, който твърди, че не помни какво е станало, откакто е създал първия изстрел по Йешченко.

Прокуратурата искаше 15 години отнемане от независимост за историка.

Родителите на убитата жена няма да апелират присъдата, уточни юристът им пред РИА Новости.

Известният съветски Олег Соколов историк умъртви любовницата си през ноември. За жестокото закононарушение се разбра, откакто полицията откри женски ръце в раница в река в Санкт Петербург.

Малко след ареста си Соколов признава убийството и твърди, че всичко станало по време на спор, когато създал несъзнателен изстрел с изпилена пушка, само че патронът попаднал в главата на дамата. След това той отрязал главата, ръцете и краката й.

Проф. Соколов е специалист по история и по-точно на живота на френския император Наполеон Бонапарт. Професорът е написал няколко книги за Наполеон.

Соколов е арестуван, когато се пробва да хвърли останките на дамата в реката, само че се подхлъзва и пада във водата. Спасителите го измъкват, а по-късно намират в раницата, с която е бил, отсечени женски ръце и револвер.

Психологическата и психиатрична експертиза сподели, че Соколов не страда от психологични разстройства и е наясно с дейностите си, а по този начин носи и отговорност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР