Съд в Съединените щати разреши на прокурорите да конфискуват 5,4

...
Съд в Съединените щати разреши на прокурорите да конфискуват 5,4
Коментари Харесай

Американски съд конфискува над 5 млн. долара на руски олигарх

Съд в Съединените щати позволи на прокурорите да конфискуват 5,4 милиона $ от Константин Малофеев , съветски бизнесмен и създател на телевизионния канал " Царьград ", който е под американски наказания от 2014 година, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Въпросните средства се държат в замразената сметка на Малофеев в Denver`s Sunflower Bank. В края на предходната година прокурорите оповестиха допустима конфискация на тези пари, защото Малофеев, съгласно тях, се е опитал да заобиколи глобите, с цел да трансферира тези средства на собствен бизнес сътрудник.

Решението на съдията от окръжния съд Пол Гардеф във федералния съд в Манхатън дава опция да се употребяват иззетите средства за възобновяване на Украйна след съветската инвазия .

В края на 2022 година президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа закон, който дава право на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати да трансферира активи, иззети от руснаци под наказания, с цел да помогне на Украйна.

Константин Малофеев за първи път попадна под американски наказания през 2014 година Тогава Вашингтон упрекна съветския предприемач във финансирането на сепаратистите в Крим.
 Бог, черква, цар: Светът на съветския олигарх Малофеев и неговите западни съратници
Бог, черква, цар: Светът на съветския олигарх Малофеев и неговите западни съратници

Интересите на приятеля на Путин от България и Гърция, до Африка и Крим, разкриват обсега на идеологическите планове

Според Световната банка възобновяване на Украйна след съветската инвазия ще изисква повече от 350 милиарда $.

Припомняме, че за възобновяване на Украйна.

От началото на войната в Украйна Европейски Съюз и неговите съдружници замразиха стотици милиарди долари валутни запаси в задгранични сметки на Руската централна банка. Впоследствие Москва посочи, че посредством тези наказания са били блокирани към 300 милиарда $ от валутните запаси на Централната ѝ банка.

Длъжностни лица от целия Европейски Съюз и неговите институции, в това число, издигнаха концепцията тези активи да бъдат употребявани за възобновяване на разрушената инфраструктура на Украйна.
 Европейски Съюз търси метод да употребява замразените запаси на Руската централна банка
Европейски Съюз търси метод да употребява замразените запаси на Руската централна банка

Размерът на замразените запаси е към 300 милиарда долара
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР