Съд в руския град Ростов на Дон разкри, без да

...
Съд в руския град Ростов на Дон разкри, без да
Коментари Харесай

Их там нет: Руски съд разкри подробности за руските сили в Донбас |

Съд в съветския град Ростов на Дон разкри, без да желае, информация за доставките на храни за съветската войска, ситуирана в самопровъзгласилите се сепаратистки републики в Източна Украйна, заяви сайът " Радио Свобода " (руското поделение на " Свободна Европа " ). Москва постоянно е отричала  наличието на свои бойци в Донбас, както отхвърли и след обявата представителят на президента Дмитрий Песков.

Според присъдата на районния съд в Ростов на всеки две седмицим на съветските военни ситуирани на сепаратистките позиции, са изпращани 1300 тона храна от Ростовска област. По груби калкулации на " Радио Свобода " това би било задоволително за снабдяването на към 26 000 души. От данните в присъдата обаче не би трябвало да се прави заключението, че доставките е предписание единствено едно сдружение.

Корупция в армията

Заместник-управителят на локална компания за военно хранене е приет за отговорен за ходатайство при приемане на рушвет. Осъден е на пет години и половина в наказателна колония за това, че е предал 990 000 рубли (23 190 лева по днешния курс) от своя началник на чиновник в Държавния център за хигиеничен и епидемиологичен контрол на Южния боен окръг.

Според присъдата служебните отговорности на обвинения са включвали доставката на хранителни артикули за съветските военнослужещи в Източна Украйна. Според отбраната подполковник от Южния боен окръг е изискал 90 000 рубли на месец, с цел да не пречи на снабдяването. В противоположен случай офицерът " дава обещание да наруши доставките на съветските военнослужещи, които носят бойна работа в ДНР и ЛНР. В текста на присъдата се споделя, че доставките са осъществени през 2018 и 2019 година През есента на 2018 година санитарни инспектори стават причина за повреждане на храни на стойност към 30 милиона рубли, поради забавеното изпращане на ескорт.

Обвиняемият споделя пред съда, че едно пътешестване с камион до сепаратистите коства на доставчиците 65-80 хиляди рубли. Високата цена е поради риска за живота на водачите. На границата те предават документите си, смъкват регистрационните номера на камионите и пътуват през украинска територия " под отбраната на приемащата страна ". Преди да бъдат изпратени, водачите са проверявани от руснак с чин майор. Обвиняемият упорства, че става дума за съветски боен, само че съдът намира доказателства, че такова лице в никакъв случай не е служило в армията.

Их там нет

" Руските войски не са били и не са в Донбас, а изказванията за противоположното са неточност ", съобщи в четвъртък представителят на Кремъл Дмитри Песков: " Вероятно това е неточност на тези, които са написали този текст (съдебното решение), защото това е невероятно. На територията на самопровъзгласилите се републики не са участвали и не участват съветски въоръжени сили. Руските въоръжени сили се намират на територията на Руската федерация ", сподели той, представен от Интерфакс. Малко откакто са оповестени думите му, текстът на присъдата изчезва от уеб страницата на съда. Текстът обаче е разполагаем в уебархива. 

Ситуацията не е елементарна

Сайът znak.ru оповестява, че в през днешния ден в съда тече инспекция. " Ситуацията не е елементарна. От една страна имаме законно изговаряне на съда, а друга страна има въпросителни към обстоятелствата в присъдата ", споделя източник на изданието от съда. От съда пък се оправдаха в публично изказване, че медиите неверно са интерпретирали текста на присъдата, тъй като информацията за местоположението на съветските елементи в самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР е била единствено в показанията на подсъдимия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР