Съд в Русия осъди мъж на 10 дни затвор, след

...
Съд в Русия осъди мъж на 10 дни затвор, след
Коментари Харесай

Осъдиха на 10 дни затвор руснак, изписал върху снега Не на войната

Съд в Русия осъди мъж на 10 дни затвор, откакто той с пръст изписа " Не на войната " върху заснежен турникет на входа на ледена пързалка в московския парк " Горки ", оповестява " Ройтерс ".

Случаят е от 23 ноември, а мъжът - Дмитрий Фьодоров, е бил наказан на идващия ден, откакто е бил арестуван от полицията.

Според органите на реда дейностите му могат да съставляват гражданско закононарушение по закон, който е ориентиран против всеки, за който се счита, че обществено е  - закононарушение, което в неговия случай се санкционира с санкция.

бяха въведени скоро откакто президентът Владимир Путин изпрати десетки хиляди бойци в Украйна през февруари 2022 година на " специфична военна интервенция ".
 Нов закон планува затвор за фалшив против съветската войска
Нов закон планува затвор за фалшив против съветската войска

Законопроектът планува и санкции при приканване към наказания против Русия

Оттогава за противопоставящите се на войната на Русия в Украйна общественото говорене стана рисковано. Според критиците на режима близо 20 000 души са били арестувани и са формирани над 800 наказателни каузи.

Фьодоров, който призна в съда, че е написал антивоенния девиз, получи 10 дни затвор за непокорство на полицията и хипотетичен отвод да отиде в полицейски сектор - нещо, което той отхвърли в правосъдната зала.

Освен това му беше наложена и санкция в неразбираем размер - явно за това, че е написал " Не на войната ".
 Путин подписа закона, забраняващ рецензии към армията и
Путин подписа закона, забраняващ рецензии към армията и " Вагнер "

Максималното наказване се усилва на 7 години затвор

Руските управляващи настояват, че е належащо оптимално единение в миг, когато страната е въвлечена в това, което Путин - който се чака през идната година - разказа като екзистенциална борба със Запада.

Критиците упрекват управляващите, че брутално задържат и санкционират всички изразили противоречие.

По-рано този месец съд в Санкт Петербург осъди на на седем години затвор художничк а, която размени етикетите с цени в супермаркета със известия, призоваващи за завършек на войната в Украйна - присъда, която нейните поддръжници нарекоха позорна насмешка с правораздаването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР