Съд в Рамала осъди днес палестинец на доживотен затвор и

...
Съд в Рамала осъди днес палестинец на доживотен затвор и
Коментари Харесай

Палестинец получи доживотна присъда за продажба на земя на израелски евреи

Съд в Рамала осъди през днешния ден палестинец на пожизнен затвор и тежък насилствен труд поради това, че продавал земя в Стария град на Ерусалим на израелски евреи, съобщи ДПА.

Според палестинската организация УАФА Върховният углавен съд в Рамала е признал мъжа за отговорен в нарушение на наказателния кодекс от 1960 година, забраняващ да се продава земя на непозната страна. За сходно закононарушение съгласно палестинските закони може да бъде наложена и смъртна присъда, само че президентът Махмуд Абас до момента в никакъв случай не е подписвал смъртни присъди.

В израелските медии се появиха изявления, че мъжът се споделя Исаам Акел, палестинец с двойно палестинско и американско поданство и, че е гражданин на Източен Ерусалим.

Палестинската власт преглежда продажбите на земя на израелски евреи като държавна измяна. Израел прикани Акел да бъде освободен и в отговор на задържането му арестува няколко палестински публични лица, отбелязва Българска телеграфна агенция.

По време на арабско-израелската война през 1967 година Израел лишава от Йордания Западния бряг и Източен Ерусалим. Израел счита Ерусалим за своя "неделима столица ", до момента в който палестинците желаят Източен Ерусалим за столица на своя бъдеща страна. Петдесет и петгодишният Акел е задържан през октомври и както се твърди, е признал, че е опитал да продаде на израелска заселническа организация земя в Стария град.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР