Съд в Париж даде старт на дело, заведено от майка

...
Съд в Париж даде старт на дело, заведено от майка
Коментари Харесай

Майка и дъщеря съдят Франция заради лошо здраве от замърсяването на въздуха

Съд в Париж даде старт на дело, заведено от майка и щерка , които, в първото сходно дело във Франция, съдят страната за вреди по отношение на неприятно здраве, породено от замърсяването на въздуха , оповестява " Франс прес ".

Майката и дъщерята желаят 160 000 евро обезщетение от страната.

Те настояват, че управляващите не са взели ефикасни ограничения против замърсяването на въздуха, по-конкретно по време на доста огромното замърсяване в Париж през декември 2016 година

Двете акцентират, че това е оказало резултат върху здравето им, изключително откакто са живеели по това време в северното парижко предградие Сент-Уен, което се намира покрай околовръстното шосе на френската столица, по което минават 1,1 млн. коли дневно, само че също по този начин е призрачен сън за 100 000 души, живеещи към него.

И двете дами споделят, че са развили дихателни проблеми , които са били подчертани по време на пиковете на замърсяване. Майката, която е на 52 години, е трябвало да си вземе отпуска, а 16-годишната щерка е страдала от астматични пристъпи.

Адвокатите им настояват, че френските управляващи не са приложили правила за по-добра отбрана на популацията, не са употребявали всички налични ограничения и не са приложили вярно ограниченията, откакто са били контрактувани.

Общо към 50 души в цяла Франция подхващат сходни дейности против френската страна, прецизираха от неправителствената организация Respire, която подкрепя правосъдните проблеми на ищците.

Във Франция замърсяването на въздуха е причина за 48 000 преждевременни смъртни случая всяка година, демонстрират данните на Агенцията за публично здраве на Франция.

През декември 2016 година Париж се задушаваше в най-голямото зимно замърсяване от десетилетие, като управляващите подредиха колите с четни и нечетни номера да се движат в разнообразни дни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР