Съд в Обединеното кралство постанови в понеделник, че основателят на

...
Съд в Обединеното кралство постанови в понеделник, че основателят на
Коментари Харесай

Основателят на WikiLeaks Джулиан Асанж може да обжалва екстрадирането в САЩ, решението на съда в Обединеното кралство

Съд в Обединеното кралство постанови в понеделник, че създателят на Wikileaks Джулиан Асанж може да апелира заповедта да бъде екстрадиран в Съединените щати, откакто неговите юристи настояват, че Съединени американски щати са дали " крещящо несъответстващи " уверения, че ще има отбрана на свободната преса там. Решението пристигна, откакто през март съдът на Обединеното кралство изиска от юристите на държавното управление на Съединени американски щати да дадат „ приемливи гаранции “ по отношение на отбраната на свободата на словото, в случай че Асандж бъде екстрадиран, и че той няма да бъде наказан на гибел, в случай че бъде наказан по обвинявания в шпионаж в Съединени американски щати.

Асанж е бил в пандиза към пет години в Обединеното кралство и прекара доста години преди този момент, заобикаляйки управляващите на Обединеното кралство, като се криеше в еквадорското посолство в Лондон.

Ако бъде екстрадиран в Съединени американски щати, той е изправен пред евентуална заплаха 175 години затвор за издание на секретна информация за войните в Афганистан и Ирак на уеб страницата на WikiLeaks.

Какви...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР