Съд в Ню Йорк призна две компании на Trump Organization

...
Съд в Ню Йорк призна две компании на Trump Organization
Коментари Харесай

Съд в Ню Йорк: Компании на Доналд Тръмп са укривали данъци

Съд в Ню Йорк призна две компании на Trump Organization за отговорни по голям брой обвинявания в данъчни измами и подправяне на бизнес документи , свързани с 15-годишна скица за машинация на данъчните управляващи посредством недеклариране и неплащане на налози върху възнагражденията на топ мениджърите, заяви Си Ен Ен.

The Trump Corp. и Trump Payroll Corp. бяха приети за отговорни по всички повдигнати им обвинявания.

Доналд Тръмп и фамилията му не бяха упрекнати по това дело , само че някогашният президент беше споменаван неведнъж по време на процеса от прокурорите за връзката му с облагите, предоставяни на някои изпълнителни шефове, в това число финансирани от компанията жилища, лизинг на коли и персонални разноски.
 Тръмп отчитал големи загуби в данъчните си заявления с години
Тръмп отчитал големи загуби в данъчните си заявления с години

Експрезидентът се бореше да не ги разгласява

Когато бъде произнесена присъдата в средата на януари, Trump Organization може да бъде санкционирана с най-много 1,61 млн. $. Компанията не е застрашена от разформироване, защото в нюйоркското законодателство не съществува механизъм, който да я разпусне. Присъдата за закононарушение обаче може да повлияе на способността ѝ да прави стопанска активност или да получава заеми или контракти.

Осъдителната присъда идва в миг, когато Тръмп е подложен на инспекция от федерални и щатски прокурори поради работата му с класифицирани документи, напъните за анулация на резултатите от изборите през 2020 година и точността на бизнес документите и финансовите доклади на Trump Organization, изброи " Ройтерс ".

Той е изправен и пред цивилен иск на стойност 250 млн. $ от основния прокурор на Ню Йорк, в който се твърди, че той и пълнолетните му деца са взели участие в десетилетна машинация. Главният прокурор желае да им бъде неразрешено за непрекъснато да извършват функционалностите на длъжностно лице или шеф на сдружение в щата Ню Йорк, наред с други наказания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР