Съд в Ню Йорк постанови Доналд Тръмп да плати 83,3

...
Съд в Ню Йорк постанови Доналд Тръмп да плати 83,3
Коментари Харесай

83 млн. долара компенсация за клевета: Писателка пак осъди Тръмп

Съд в Ню Йорк постанови Доналд Тръмп да заплати 83,3 млн. $ отплата за клюка. Това е второ решение на магистратите в интерес на колумнистката и писателка Елизабет Джийн Каръл, която към този момент осъди някогашния президент на Съединени американски щати за полово посягане .

„ Докато седнал съм тук през днешния ден, към момента го чувствам “, сподели Елизабет Карол пред правосъдните заседатели

Деветчленното жури, състоящо се от седем мъже и две дами, се съвещаваше към три часа, преди да излезе с решението. До него се стигна след петдневен развой във федерален съд в Манхатън. Присъдената от заседателите сума, която Тръмп трябва да изплати, надалеч надвишава поискания от Карол най-малко от 10 млн. $.

Снимка: EPA

Карол даде бившия Тръмп на съд, откакто го упрекна, че е разрушил репутацията ѝ на благонадежден публицист, като е отрекъл, че преди 30 години я е изнасилил. Според юристите ѝ мнения на Тръмп по неин адрес са провокирали лавина от смъртни закани, закани за обезчестяване и онлайн тормоз.

Той даде показания по искане на Върховния съд в Ню Йорк

В типичния си жанр Тръмп дефинира решението като „ неуместен лов на вещици “ и съобщи, че ще апелира.

Снимка: EPA

Делото се трансформира в една от тематиките по време на предизборната акция на бившия президент, който се бори да се върне в Белия дом след изборите през ноември тази година. Той е любимецът в конкуренцията при републиканците и най-вероятно ще се изправи още веднъж против настоящия президент демократ Джо Байдън.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР