Съд в Москва осъди на 2,5 години затвор руският ветеран

...
Съд в Москва осъди на 2,5 години затвор руският ветеран
Коментари Харесай

Русия праща в затвора руски активист за дискредитиране на армията

Съд в Москва осъди на 2,5 години затвор съветският деец , оповестява " Ройтерс ".

Той беше приет за отговорен в а делото против него беше разкритикувано от интернационалните наблюдаващи като политически стимулирано.

70-годишният Орлов над две десетилетия е бил един от водачите на правозащитната група " Мемориал ", която подели Нобеловата премия за мир през 2022 година - година, откакто беше неразрешена и разпусната в Русия.

От " Мемориал " оповестиха, че на Орлов са били сложени белезници след присъдата и съдът е разпоредил незабавното му задържане.
 Руски правозащитник: Русия се трансформира в страната от
Руски правозащитник: Русия се трансформира в страната от " 1984 " на Оруел

Олег Орлов насочи съкрушителна рецензия към Путин пред съда

В заключителните си думи по време на процеса през вчерашния ден Орлов осъди " задушаването на свободата " в Русия, което той назова " антиутопия ".

Делото против него е в резултат на негова публикация от 2022 година, в която Орлов показва, че Русия при президента Владимир Путин е изпаднала във фашизъм.

Първоначално деятелят беше санкциониран със 150 000 рубли (1628 долара) от областен съд, само че след това беше разпоредено наново дело и прокуратурата изиска присъда от две години и 11 месеца затвор.

Специалният докладчик на Организация на обединените нации за правата на индивида в Русия Мариана Кацарова назова процеса против Орлов " оркестриран опит да се заглушат гласовете на правозащитниците в Русия ".

Групата " Мемориал ", учредена през 1989 година, документира нарушаванията на човешките права от времето на руския водач Йосиф Сталин до през днешния ден и пази свободата на словото с акцент върху почитането на обособените жертви.
 Путин желае да се лишава поданство и за
Путин желае да се лишава поданство и за " дискредитиране на армията "

Както и за присъединяване в нежелани организации и апели за нарушение на териториалната целокупност на държавата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР